Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi golman reprezentacije BiH potpisao ugovor sa članom Bundeslige

Preuzmite sliku

Bh. golman Elvin Kovač, nakon što je prošao mlađe kategorije u njemačkom Freiburgu, na pragu je potpisa za prvi tim ovog člana Bundeslige.

Kovač je rekao da uživa veliku podršku trenera u Freiburgu koji ga u skorijoj budućnosti vide na mjestu prvog golmana seniorske ekipe. Freiburg je prošle godine ostvario odličan rezultat i na kraju sezone završio na sedmom mjestu, pa će učestvovati u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

“Interes za mene pokazalo je još nekoliko bundesligaša, ali ostajem vjeran klubu u kojem ću imati priliku da branim i dalje napredujem. Drago mi je što će Freiburg igrati evropska takmičenja i vjerujem da mogu napraviti zapažene rezultate i iznenaditi cijelu Evropu. Volio bih u duelu protiv mog kluba vidjeti Želju ili Sarajevo”, izjavio je Kovač.

Kovač je u nekoliko navrata bio je na spisku selektora U19 reprezentacije BiH, Tonija Karačića.

“Uvijek sam se potajno nadao da ću jednog dana zaigrati za BiH i ta se želja ispunila. Nadam se da ću se u 2017. godine izboriti i za mjesto prvog golmana U-19. Nadam se da će u NSBiH još više pažnje posvetiti našim talentovanim nogometašima širom svijeta i svi oni imaju jednu zajedničku želju, dres reprezentacije BiH”, kazao je Kovač. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje