Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi futsal bh. reprezentativci bolji od Francuske (FOTO)

Preuzmite sliku

Mlada futsal selekcija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u prijateljskom meču u Zenici vršnjake iz Francuske rezultatom 7:1.

Bh tim je do prednosti došao u 2’, a strijelac je bio Stefan Jokić. Samo dvije minute poslije prednost je udvostručena kada je kapiten Marijo Aladžić odličo šutirao sa distance i pogodio mrežu Daurellea.

Bh tim je nastavio sa ofanzivnom igrom i u 5’ Miljan Gutić postiže gol za 3:0.

Aladžić je u 9’ još jednom pokušao sa oko 10 metara, ali je lopta ovaj put otišla preko gola.

Francuzi su prvi put zaprijetili u 11’, a golman Tinjak je bio na visini zadatka nakon šuta Dos Santosa. U istoj minuti dobru priliku je imao i Matijašević u bh timu, ali je pogodio vanjski dio mreže, javlja Nogometni savez BiH.

  • Tri minute prije kraja prvog dijela igre dvije prilike za Francusku imao je Tarik Baghit. Prvo je neometan sa 6 metara šutirao pored gola, a nakon toga iz slobodnog udarca Baghit pogađa Prečku.

    Ta dva promašaja je kaznio Edin Muratović u 18’ kada je iskosa sa desne strane pogodio bliži ugao Daurelleovog gola za 4:0.

    Drugo poluvrijeme su bolje otvorili gosti. Mathieu O je u 23’ postigao pogodak i smanjio prednost Bosne i Hercegovine.

    Primljeni gol nije poremetio igru izabranika Bore Matana, ali Jokić i Janković nisu bili precizni iz povoljnih pozicija, ali upješan je bio Aladžić koji u 28’ pogađa za 5:1. Dvije minute poslije mogao je i Jokić do gola, no pogodio je stativu.

    Oba tima su do kraja stvorila nekoliko prilika, a Janković je pogodio i stativu francuskog gola.

    U 39’ Francuska je napravila šesti timski prekršaj. Deveterac je izveo Aladžić i pogodio za 6:1, a konačan rezultat postavio je Jokić u posljednjoj minuti utakmice.

  • Nakon utakmice selektor Boro Matan je izjavio: „Ovi momci su i na treninzima pokazali da imaju kvalitet, ali teško je bilo očekivati da ćemo pobijediti sa ovolikom razlikom. Odradili smo zajedno samo dva treniga i momci su odgovorili na pravi način i zasluženo pobijedili.“

    Prije početka utakmice predstavnik Francuske selekcije Philippe Lafrique uručio je poklon koordinatoru za futsal NS/FS BiH Marku Zovku. Iste selekcije će sutra u 18.00 sati u zeničkoj Areni odigrati još jednu utakmicu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,