Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi Crvenih Njiva i Krojčice organizuju Bajramski turnir u fudbalu (FOTO)

Preuzmite sliku

Igralište kod škole Kreka godinama je bilo zapušteno i veoma opasno za korištenje, ali nakon ovog ljeta na ovom igralištu će se ponovo okupljati mladi. Rezultat je to akcije mladih MZ Crvene Njive, koji su zajedničkim snagama očistili zeleno rastinje oko terena i ovom igralištu vratili stari sjaj.

Akciju čišćenja su pokrenuli Semir Karić, Admir Musić, Adnan Hajvaz sa momcima iz naselja Crvene Njive i Krojčica. ,,Oni su odvojili svoja sredstva kako bi pokosili rastinje oko igrališta, renovirali i ofarbali dotrajale golove”, rekao je za Tuzlanski.ba Semir Karić.

Nakon zajedničkog projekta, mladi iz ovog naselja su odlučili organizovati i Bajramski turnir koji će trajati od 22. do 27. juna.

,,Prijavilo se dosta ekipa, očekuje se veliki turnir. Prva utakmica počinje u 16:30 sati, u četvrtak (22. juna)”, rekao je Nadir Glumčević jedan od organizatora i učesnika čišćenja stadiona.

Ovo je prvi turnir koji se organizuje na prostoru Crvenih Njiva i Krojčice. Finalne utakmice planirane su za 27. juni.

Poseban problem za ovo igralište predstavlja nedostatak rasvjete, te su već pokretane inicijative za izgradnju. ,,Sljedeći korak je da osposobimo reflektore, da imamo osvijetljen teren kao i sva druga naselja u Tuzli. Obavili smo i razgovor sa predsjednikom komisije za saradnju sa lokalnom upravom i samoupravom, Anelom Smajićem, koji nam je obećao da će razmatrati na prvoj narednoj sjednici naš zahtjev o postavljanju rasvjete na dječije igraliste”, završio je Karić. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje