Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladi Bosanac zaludio Evropu: Prvi nastup u Ligi prvaka već u Parizu (VIDEO)

Alen-Halilovic
Preuzmite sliku

Ne tako davno u modi je bio Mateo Kovačić, onda je u prvi plan iskočio Marcelo Brozović, a posljednjih se sedmica govori samo o Alenu Haliloviću. Oni su Dinamovi hit-nogometaši, iako još nisu odigrali veliku utakmicu.

Alen-Halilovic

A kada je Ivan Gudelj predložio da se 16-godišnjem nogometašu pruži prilika u derbiju između Dinama i Hajduka, priča je dobila posebnu dimenziju. U Zagrebu se tako biranim riječima još samo govorilo o Cici Kranjčaru sredinom sedamdesetih godina.

U paru sa Zidaneom

Alen Halilović je u Junu 2012. zakoračio u 17. godinu, tinejdžer je poput Enza Zidanea, nadarenog sina jednog od najboljih nogometaša našeg doba Zidanea, kojeg pripremaju za veliku misiju u Realu. No, sve se češće uz ime Enza Zidanea spominje i Alen Halilović, Dinamov wunderkind i buduća zvijezda “modrih”. Real želi tandem Zidane – Halilović.

Za Alena Halilovića inozemni skauti znaju već godinama. Najbrži je, kao i uvijek, bio Ajax, no taj je klub i platežno najslabiji. Iako je Frank de Boer poručio mladom nogometašu da će “za godinu dana igrati u prvoj momčadi Ajaxa”, Amsterdam više nije u igri. Nije ni Juventus, koji je prošlog ljeta ponudio 3,000.000 eura za nadarenog nogometaša.

Alen-Halilovic3

No, Zdravko Mamić je shvatio da u inkubatoru ispod južne tribine ima novog Modrića na kojemu će basnoslovno zaraditi. Nagovorio je oca Seada Halilovića, kojemu je 1993. godine bio prvi menadžer kada je iz Vinkovaca dolazio u Zagreb, na potpis petogodišnjeg ugovora. Bilo je pokušaja da se u ugovor stavi i klauzula po kojoj bi klub morao prodati Halilovića ako netko ponudi 8,000.000 eura, ali Mamić za to nije htio niti čuti. On želi više pa je radije “podebljao” ugovor nego klauzulu…

Velika trojka

Halilovića su već predstavili Mourinhu kao “novog Messija”, što je Portugalca jako zainteresiralo. Nakon što mu je Tomislav Ivković opisao mogućnosti mladog nogometaša, Mourinho je obećao poslati specijalnog skauta Reala. Inače, Halilović je nekoliko dana proveo u kampu Reala, ali to je bilo samo upoznavanje s velikim klubom.

Ozbiljnih razgovora nije bilo. Marcelo – Mateo – Alen, to je tercet budućnosti. Još ga se ne usuđujemo usporediti s onim Ćorluka – Modrić – Eduardo , ali Dinamo opet ima nogometaše koji će vrlo vjerojatno postati zvijezde.

Ako tome još dodamo Jedvaja, Šimunovića, Špehara i Pavičića, Dinamo bi opet mogao imati dream team. Bez legionara, naravno. Zapravo, takav Dinamo žele Zagrepčani…

Iako je Kovačić zaustavljen u razvoju zbog metatarzalne kosti, očekuje se da će ga Dinamovi liječnici osposobiti za vrhunski nogomet. Naravno, pod uvjetom da o njegovu talentu ne brinu samo Kelava i Vida, koji su mu “i otac i majka”. No, kada na scenu zakorače Halilović i Kovačić, Dinamo će imati Xavija i Iniestu. Ne usudim se reći Prosinečkog i Bobana jer oni su se dokazali, a Kovačić i Halilović još nisu odigrali ni minutu prave utakmice.

Kada ćemo vidjeti Halilovića? Sumnjam da će ga Čačić gurnuti u vatru protiv Hajduka, ali gotovo sam siguran da će “mali princ” dobiti 15 minuta u Parku prinčeva. Debi u Ligi prvaka, u gradu svjetlosti, debi iz snova…

Jutarnji.hr / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: