Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mladi bh. nogometaš kojeg hvali i Sven-Göran Eriksson

Preuzmite sliku

Talentovani nogometaš Enes Tandirović u posljednje vrijeme odličnim igrama skrenuo je pažnju na sebe u Degerforsu, tako da je ovaj 17-godišnji stoper i potencijalni juniorski reprezentativac BiH, prekomandovan u U – 21 ekipu.

Enes, čiji su roditelji porijeklom iz BiH, jedno vrijeme bio je i na spisku selektora Sakiba Malkočevića koji je pohvalno govorio o perspektivnom stoperu. Najveća želja mu je bila i ostala da u budućnosti zaigra za reprezentaciju BiH i nosi broj četiri koji je nosio njegov uzor i bivši kapiten Zmajeva Emir Spahić.

  • Sven Goran Eriksson
  • Od Spahe svi mogu učiti kako se igra u najdražem dresu. On je igrač kojeg bi željeli svi. Nadam se da ću imati priliku da ga jednog dana i upoznam. Zahvalan sam selektoru Malkočeviću, a nadam se da ću ponovo dobiti priliku da pokažem koliko znam i vrijedim. Trenerima u Degerforsu nije bilo previše drago što sam prihvatio poziv BiH, jer žele da igram za Švedsku. Ali za mene samo postoji jedna domovina. Nedavno je trening Degerforsa posmatrao i legendarni trener Sven – Goran Eriksson. On je na početku uspješne karijere vodio Degerfors još davne 1977. godine. Trener mi je poslije rekao da me je i Eriksson pohvalio. To nije mala stvar – kaže Tandirović.

    Tandirović je prve nogometne korake napravio u Karlstadu. Njegov talenat prepoznali su i neki od vodećih klubova iz Švedske, tako da su stigle i ponude iz Geteborga i AIK-a.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje