Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mladen Krstajić, trener TSC-a: U Srbiji se igra mnogo bolji i regularniji fudbal nego prethodnih sezona

Preuzmite sliku

Zanimljiva scena na terenima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli. Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić pozvao je aktuelnog selektora “orlova“ Dragana Stojkovića da posjeti sportski kompleks TSC-a i da se uvjeri u kakvim uslovima funkcioniše jedan od najambicioznijih fudbalskih kolektiva u Srbiji.

“Dobar glas daleko se čuje. I ja sam igrom slučaja, takođe vođen dobrim glasom, prije osam mjeseci prihvatio poziv predsjednika Janoša Žemberija i sjeo na klupu TSC-a. Iskreno rečeno, nisam se nijednog trenutka pokajao. Kada sam vidio kakvi su uslovi za rad u Bačkoj Topoli, uopšte me nisu zanimali finansijski detalji ugovora. Zadovoljstvo mi je da boravim ovdje u akademiji i da zajedno sa klubom rastem i trenerski se nadograđujem. Rekao sam prvog dana kada sam kročio u klub, a sada to garantujem, da je ovo najsavremeniji fudbalski centar u Srbiji kakav nemaju ni mnogo poznatiji i trofejniji klubovi u Evropi. Velika mi je čast što je selektor Stojković došao sa svojim najbližim saradnicima da se i lično uvjeri kakvom infrastrukturom raspolaže TSC“, rekao je Krstajić na početku razgovora za Anadolu Agency (AA).

Ako se ima u vidu u kakvim uslovima funkcioniše klub iz Bačke Topole, uopšte ne čude sjajni rezultati na početku nove sezone u Super ligi Srbije u kojoj nakon šest odigranih kola zauzima drugo mjesto na tabeli.

  • “Idemo utakmicu po utakmicu i svakoj prilazimo na drugačiji način. Ne govorimo o bodovima i poziciji na tabeli da ne bismo dodatno opterećivali igrače. Svakako da gajimo visoke ambicije i da klub takve organizacije kao što je TSC zaslužuje da bude u vrhu i da se bori za mjesta koja vode na evropsku scenu. Ponosni smo na činjenicu da je jedan naš fudbaler na spisku selektora Stojkovića (Marko Petković, op.a.) i da imamo svoje predstavnike u mlađim reprezentativnim selekcijama. Trudićemo se uvijek da naši igrači budu među kandidatima za najbolji nacionalni tim, a selektor je taj koji prati, procjenjuje i daje konačan sud“, ističe Krstajić.

    Krstajić je tokom selektorove posjete Bačkoj Topoli iznio niz riječi hvale na račun Stojkovića i onoga što radi za fudbal u Srbiji.

    “Ma ja sam bio dobar vodonoša, a Piksi spada u red vanserijskih igrača. Dobro je za naš fudbal da se velika fudbalska imena prihvataju odgovornosti i da svoje ogromno iskustvo prenose na mlađe. Evo i Saša Ilić se posvetio trenerskom poslu u Čukaričkom, ja sam u TSC-u, Dejan Stanković u Zvezdi… Mnogo mi je drago što je Piksi preuzeo funkciju selektora ‘A’ reprezentacije, vjerujem u njega i njegovu ekipu, siguran sam da će Srbija igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Raduje me i sve ovo što se dešava na početku novog šampionata Super lige Srbije. Igra se kvalitetan fudbal, a ono što je najvažnije od svega, regularnost je na mnogo višem nivou nego prethodnih sezona“, naglašava nekada sjajni odbrambeni fudbaler.

    Krstajić je predvodio “A“ tim Srbije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, a dobio je otkaz posle ubjedljivog poraza od Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

    “Nema potrebe da ja kao bivši selektor dijelim neke savjete jednom Draganu Stojkoviću Piksiju. Suština je ova priča iz Bačke Topole, da sam ja lično insistirao na njegovom dolasku i posjeti Fudbalskoj akademiji TSC-a. Time sam pokazao da nemam nikakvu sujetu i da maksimalno stojim iza svog kolege i prijatelja koji je sada na klupi Srbije. To je moj jedini savjet svima koji se bave fudbalom u našoj zemlji. Da zaborave na sujetu i lične interese, da pruže podršku reprezentaciji i da svim srcem navijaju za Piksija i njegove momke koji svojim kvalitetom zaslužuju da budu učesnici najveće smotre svjetskog fudbala“, jasan je 47-godišnji Krstajić.

    Bogatu igračku karijeru Krstajić je početo u omladinskim kategorijama zeničkog Čelika, da bi prvi profesionalni ugovor potpisao sa Sentom. Nakon toga je krenuo uspon pa je igrao za Kikindu, Partizan, Werder i Schalke 04. Na zalasku karijere vratio se u Partizan, a zatim se okrenuo trenerskom pozivu. Bio je selektor Srbije, a sada vodi TSC.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje