Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlada fudbalska reprezentacija savladala Portugal u Zenici (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru u Zenici savladala Portugal rezultatom 3:1.

Selektor Vinko Marinović je još prije susreta najavio da će naš tim pokušati kroz čvrstu defanzivu i kontranapade ostvariti pozitivan rezultat, ali da teško može obećati previše toga dobrog s obzirom na snagu našeg protivnika.

Gosti su do vodstva stigli već u 10. minuti, kada je Joao Carvalho sjajno pogodio mrežu Nemanje Trkulje.

Ipak, naš tim se brzo uspio vratiti u meč, a prvo je pogodio mrežu gostiju iz nedozvoljene pozicije, da bi u 22. minuti nakon kornera Šerbečić glavom zatresao mrežu Portugala. Najbolju šansu prvog dijela propustio je Amer Gojak, koji je zapravo morao dodati loptu u jednom kontranapadu, kada je odlučio sam pokušati riješiti situaciju pred golom Portugala.

Marijan Ćavar je u 77. minuti otvorio prostor, proigrao Ermedina Demirovića, a ovaj je pogodio mrežu gostujućeg tima bez previše problema. Rezervista Luka Menalo je duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio za pobjedu našeg tima od 3:1, koja je s obzirom na prikazanu igru bila sasvim zaslužena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje