Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Misimović: Treba nam nova atmosfera i disciplina, Peteva smo ružno dočekali

Preuzmite sliku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas i službeno kreće u kvalifikacije. Tek je početak, ali “Zmajeve” već na samom početku čeka ozbiljan posao u Helsinkiju.

Ako uzemo u obzir da su Francuzi apsolutni favoriti u našoj grupi i samim tim najozbiljniji kandidati za prvo mjesto, jasno je da ćemo upravo sa Finskom i Ukrajinom voditi borbu za drugu poziciju i plasman u baraž.

O onome šta večeras čeka Zmajeve protiv Finske govorila je legendarna ‘desetka’ bh. reprezentacije Zvjezdan Misimović koji je ovu utakmicu primoran pratiti u izolaciji u hotelu u Sarajevu. Sve zbog pozitivnog testa na koronavirus… Otkrio je i kako se danas osjeća.

“Danas je dobro. U početku osjećao sam glavobolju, slabost, dobio sam i manju upalu pluća s obje strane, ali bolje je sada uglavnom. Nalazim se u hotelu u izolaciji. Jedva čekam utakmicu. Krivo mi je što ne mogu biti sa ekipom, sa selektorom, predsjednikom i cijelom našom reprezentacijom, ali šta je, tu je.”

  • “Reprezentacija je doživjela promjene”

    “Dogodile su se promjene u reprezentaciji, došao je novi selektor, novi stručni štab. Mislim da će se to pozitivno odraziti na igrače i na samu atmosferu. Činjenica je da u proteklom periodu rezultati nisu bili najbolji. Glavni problem je bio taj što nije bilo upravo te atmosfere, discipline, ali vjerujem da će se to popraviti i da dolaze bolji dani. Moramo gledati naprijed. Ne treba ni napominjati koliko je ovo bitna utakmica s obzirom da nas odmah poslije čeka Francuska. Nadam se pozitivnom rezultatu” kaže Zvjezdan Misimović na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

    “Bit će ovo ozbiljan izazov i za selektora Ivayla Peteva koji je “dočekan na nož”.

    Eventualni trijumf bi mu svakako dao krila uoči nastavka kvalifikacija. Ružno smo ga dočekali, nije mu bilo lako, ali posebno je pohvalno to što je kroz cijelo ovo vrijeme ostao miran. Uvjeren je u svoj kvalitet i izdržao je pritisak. To dokazuje da je pravi profesionalac. Sa njim sam svaki dan u komunikaciji, pričamo o svemu… U javnosti se stvorila ružna slika o njemu ili su, rekao bih, pojedini mediji pokušali da to urade”, ističe Misimović.

  • Misimović se pokazao kao vrlo uspješan u “vrbovanju” mladih fudbalera. Tako je pod bh. zastavu doveo Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića, a na listi želja je i Armin Gigović koji igra u Rusiji za Rostov.

    “Ima par interesantnih igrača s kojima sam u kontaktu i koji bi mogli biti od pomoći u budućnosti. Da, i Gigović je među njima. Za svoje godine je jako dobar, pokazuje to i u ruskoj ligi i bilo bi nam drago da nam se pridruži. Ipak, on trenutno ne žuri, ima fokus na ekipi i na tome da se izbori za mjesto u timu. Razumijem ga u potpunosti. U kontaktu smo, vidjet ćemo šta će biti, poručio je Misimović na kraju razgovora za Reprezentacija.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje