Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Misimović: Najgore mi je bilo kada me Ćiro optužio da sam prodao utakmicu

Preuzmite sliku

Prijateljska utakmica protiv Crne Gore 28. maja u Zenici, bit će oproštajna za Zvjezdana Misimovića, Vedada Ibiševića i Emira Spahića u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Misimović (35) s nestrpljenjem očekuje taj dan koji će, kako nam je rekao, biti poseban za njega.

“Nadam se da će biti fina utakmica, pun stadion, dobra atmosfera. Sigurno da će to biti jedan poseban dan za mene, Vedu i Spahu. Jedva čekam, normalno”, rekao je Misimović u razgovoru za portal BIH.ba.

Legendardni Miske se prisjetio i svog najboljeg, ali i najgoreg trenutka u reprezentaciji, za koju je igrao deset godina (2004-2014), sakupivši 84 nastupa (postigao 26 golova).

“Najbolji je sigurno bio plasman na SP u Brazil, nema sumnje u to, a možda najgori kada me je Ćiro optužio da sam prodao utakmicu”.

Misimović od aprila prošle godine obavlja funkciju savjetnika Izvršnog odbora FS BiH za pitanja nogometa, a otkrio nam je kako se snazali u novom poslu.

“Bio sam tu i u komisiji za izbor selektora. Nova funkcija, novi raspored, nove stvari za mene. Mogu reći da što se tiče rada sa Izvršnim odborom i predsjednikom da je uvijek bio na nivou i radujem se saradnji u budućnosti”.

Tvrdi kako je sadašnji stručni štab najbolji kojeg je naša reprezentacija imala otkad je on tu.

“Da li smo izborom Prosinečkog napravili pravi potez to će rezultati pokazati. Više faktora je ovisno o dobrom rezultatu. Mi smo bili ubijeđeni da je Robi taj pravi čovjek, a bilo je jako bitno kao kriterij da dovede svoja dva trenera, ali da i mi tu imamo naše bivše igrače poput Rahime i Kene Hasagića, koji znaju kako sve funkcioniše. Mislim da imamo najbolji stručni štab u reprezentaciji otkad sam ja tu”. rekao je Misimović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje