Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Misimović: Barbareza volim kao rijetko ko od ovih što me kritikuju, ali treba biti realan

Preuzmite sliku

Jedan od onih koji je prozvao Misimovića je odlazeći predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić koji je, između ostalog, rekao i da je lažov jer je prethodno izjavio kako se nije pitao o izboru selektora. Nakon svega Miske je imao potrebu da reaguje

Legendarni bh. fudbaler Zvjezdan Misimović nije ostao dužan Elvedinu Begiću na kritike koje je izrekao u javnosti.

Poznato je kako je Misimović dio Stručne komisije koja je zadužena za izbor novog selektora, a njegov prijedlog za kormilara nacionalnog tima je Bugarin Ivaylo Petev koji baš i ne uživa podršku ovdašnje javnosti.

Jedan od onih koji je prozvao Misimovića je odlazeći predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić koji je, između ostalog, rekao i da je lažov jer je prethodno izjavio kako se nije pitao o izboru selektora. Nakon svega Miske je imao potrebu da reaguje.

  • “Gospodin Begić se krije iza mene, a zamolio bih ga da to ne radi. Kada je izabran Robert Prosinečki bio sam u komisiji za izbor selektora, a i tada smo mi profesionalno obavili posao i predložili kandidate Izvršnom odboru. Naš prijedlog je bio Meho Kodro, ali je srušen od čelnika FS BiH. Begić je predsjednik saveza, prvi čovjek bh. fudbala, on je birao selektore, pa bih zamolio opet da mene ne spominje u tom kontekstu.” govori Misimović za Reprezentacija.ba.

    Nije stao na ovome.

    Begić je obrisao pod Ivicom Osimom koji je veličina ne samo u BiH, nego u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Izmislili su neke granice starosti, a u najvišem FIFA odboru sjedi čovjek koji je isto godište kao Osim. Pokušao se staviti u isti nivo sa jednim Osimom, što nije nikako moguće. Na kraju zapitajte se zašto je u lošem odnosu sa svim legendama našeg fudbala Papetom, Mešom, Hadžibegićem, Lugom, a sada i sa mnom? Niko od nas ne valja, a on jedini valja. Imao je osam godina da približi savezu nekadašnje legende reprezentacije, mogao je puno ranije pružiti ruku Sergeju Barbarezu.”

  • Zašto nije dobro da Sergej bude selektor?

    “Razgovarao sam sa nekoliko trenera. Mislim da bi nam baš zbog pokušaja nametanja podjela u ovom trenutku odgovarao stranac kome je potpuno nebitno ko je Bošnjak, Srbin ili Hrvat i to sam napisao u izvještaju – Ivajlo Petev ili Marco Simeone. Barbareza ja volim kao rijetko ko od ovih što me kritikuju, ali treba biti realan da se nažalost još nije ostvario kao trener. Ni Sergeju u ovom trenutku ne treba ovaj posao”, poručio je, između ostalog, Misimović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje