Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mišić: Trebamo izaći iz ove krize u koju smo upali

Preuzmite sliku

Tuzla City u 18. kolu dočekuje lidera Zrinjskog. Nedavno sudar ovih timova u Mostaru je okončan bez golova. Trener Selvir Mujić je ovako najavio ovaj meč.

– Očekuje nas utakmica protiv Zrinjskog, ekipe koja je možda najkvalitetnija i najbolja u našoj ligi, što pokazuje i tabela. Zaslužuju svaki respekt za ono što rade posljednjih nekoliko sezona. Što se tiče naše ekipe, mi ćemo probati, prije svega, popraviti pristup u odnosu na meč u Trebinju kako bi pokazali svima koliko možemo. Želimo pokazati da možemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu, te da pokušamo doći do nekih bodova, kazao je Mujić.

U ekipu se vraćaju bekovi Nukić i Mehidić te Ferreyra i Dyabi dok su upitni Pantelić i Veselinović.

– Sigurno da i oni imaju svoje neke kvalitete i mane, kao što i mi imamo svoje kvalitete. Analizirali smo, gledali smo i probat ćemo da popravimo neke stvari koje su bile loše. Sigurno ćemo i mi imati neke svoje prilike. Hoćemo li ih uspjeti analizirati, to ćemo vidjeti,kazao je Mujić.

Utakmicu s Plemićima je najavio i Petar Mišić.

– Poznajemo se i znamo da je Zrinjski vrhunska ekipa sa dobrim trenerom. Mi smo odradili neke analize i vidjeli šta možemo i šta treba popraviti. Trebamo izaći iz ove krize u koju smo upali. Vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, kazao je Mišić.

Kada je u pitanju atmosfera u svlačionici, on je poručio kako samo sa pozitivnim rezultatima ekipa može izaći iz krize, odnosno loše situacije.

– Sada se podržavamo više nego ikada jer svi znamo da je loša situacija, iako ne zaostajemo puno za ekipama koje su na vrhu. Prije početka sezone nam je cilj bio prvo mjesto, ali još uvijek mislim da to nije nedostižno i bodrimo se međusobno, kazao je Mišić.

Utakmica Tuzla City-Zrinjski je na rasporedu u nedjelju od 13 sati na Gradskom stadionu u Srebreniku. (F.K.Tuzla City)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,