Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirror: Sprema se transfer koji će zatresti Evropu

Preuzmite sliku

Erik Ten Hag uskoro napušta Ajaxa i dolazi u Manchester United kako bi počeo slagati kadar igrača s kojim će krenuti u pripreme za sljedeću sezonu. Najveće ime koje bi ovog ljeta trebalo napustiti klub je portugalski napadač Cristiano Ronaldo, javlja Mirror i najavljuje spektakularan transfer.

Engleski medij objavio je jutros kako Ronaldo nije u Ten Hagovim planovima za budućnost Uniteda te da je prvi korak rekonstrukcije ekipe upravo uklanjanje Portugalca. Mirror piše da Ronalda taj potez novog trenera ne brine previše jer je on već dogovorio sve s novim klubom.

Pravac Real?

Kako pišu Englezi, Ronaldo bi se ovog ljeta mogao vratiti u Real u transferu kojim bi uzdrmao nogometnu Evropu. Izgledno je da United ove sezone neće izboriti jedno od prve četiri mjesta u ligi koja vode u Ligu prvaka, a Ronaldo ima previše godina da ne bi igrao Ligu prvaka.

Mirror je objavio da je Ronaldo u kontaktu s Florentinom Perezom te da se sam javio kako bi pokazao interes da se vrati u Kraljevski klub iako je svjestan da tamo ne bi imao minutažu kao nekada. Portugalac je ugovorom vezan za United, ali Mirror piše da bi ga Real mogao dovesti za oko 10 miliona eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje