Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miralem Pjanić u 12 godina igranja dobio samo pet crvenih kartona

Preuzmite sliku

Miralem Pjanić (28) sinoć je u 86. utakmici za BiH dobio prvi crveni otkako igra za reprezentaciju.

Pjanić je utorak navečer u remiju BiH i Grčke (2:2) u 65. minuti dobio direktan crveni karton od holandskog sudije Danny Makkeliea nakon što je. Pjanić je tvrdio kako je išao na loptu, no sudija je procijenio kako je otvorenim džonom išao na protivnika Zecu.

Miralemu je kao kreativnom igraču gruba igra definitivno strana, pa je prije crvenog kartona protiv Grčke u 12-godišnjoj karijeri dobio još samo četiri crvena kartona.

  • Tri puta je isključen u dresu Rome te jednom u Juventusu.

    Prvi crveni karton dobio je 6. 1. 2013. godine u susretu Rome i Napolija (napustio igru u 74. minuti zbog dva žuta kartona), zatim 8. 12. 2013. godine kada je Roma igrala sa Fiorentinom (dobio drugi žuti karton u 83. minuti), a treći put 31. 10. 2015. u meču Rome i Intera (isključen u 73. minuti također zbog dva žuta kartona).

    U Juventusu Miralem je prije nešto više od dvadesetak dana (3. 3. 2019. godine) u derbiju sa Napolijem postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca, ali je u 47. minuti zaradio drugi žuti karton i napustio teren.

    Pjaniću je tako sinoć bio prvi direktni crveni karton u fudbalskoj karijeri zbog kojeg sigurno neće igrati protiv Finske u trećem kolu, dok postoji mogućnost da propusti i naredni meč protiv Italije. (Reprezentacija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje