Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miralem Pjanić: Mogli smo više, nažalost nismo uspjeli postići još jedan gol

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske odigravši 2:2.

Bh. fudbaler Miralem Pjanić, strijelac jednog od pogotka za Zmajeve, nakon utakmice je dao izjavu za NOVA BH gdje se osvrnuo na sam rezultat i igru sebe i svojih saigrača:

“Mogli smo više, nažalost nismo uspjeli postići još jedan gol, a mislim i da teren nije bio dovoljno dobar za igru. Što se tiče utakmice, mislim da smo imali neke dobre prilike, pogotovo u prvom poluvremenu, jedan na jedan situacije, ali nismo to iskoristili. Sve u svemu, borili smo se do kraja, željeli po svaku cijenu pobijediti ovu utakmicu, ali kad ne možeš pobijediti, najbolje je ne izgubiti. Dali smo sve od sebe da vratimo rezultat i uzmemo bar bod odavde”, rekao je Pjanić.

Vezano | Zmajevi kvalifikacije otvorili remijem sa Finskom 

Pjanić se potom osvrnuo i na narednu utakmicu protiv Francuske.

“Znamo sigurno da je Francuska favorit ove grupe, biće sigurno teška utakmica. Spremit ćemo se dobro, ali u fudbalu se nikad ne zna. Mi ćemo biti spremni, došao je novi selektor, novi stručni štab, radimo svi da donesemo što bolje rezultate. Znamo šta nas očekuje, neće biti lako, ali imamo dovoljno vremena da se spremimo za ovu utakmicu i da izađemo na teren i pokušamo uraditi nešto”, zaključio je Pjanić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,