Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miralem Pjanić: Ispunio sam sve snove, ostaje mi samo da sa BiH odem na EURO

Preuzmite sliku

Miralem Pjanić (32) govorio je za Dnevni Avaz o svom klubu u Emiratima, reprezentaciji BiH, ali i željama u narednoj godini.

“Želim zdravlja, kao i uvijek. Poželio bih Bosancima i Hercegovcima da im 2023. godina bude sretna, s puno lijepih trenutaka i neka im se ispune sve želje i snovi”, kaže Miralem i osvrće se na odluku da iz Barcelone pređe u redove Sharjaha.

“Prezadovoljan sam u Emiratima, lijepo mi je u Dubaiju. I porodici, također. Svi smo sretni, tako da je ta moja odluka bila fantastična. To što sam se odlučio da odem u Sharjah ne znači da nisam imao ponuda iz Evrope. Zvalo me dosta evropskih klubova, imao sam kontakte i s vrhunskim ekipama, ali nisam htio prihvatiti njihove ponude pod svaku cijenu.”

  • Bh. reprezentativac ističe da je još uvijek mogao igrati u top klubovima, ali da nije htio prihvatiti bilo šta.

    “Samo zbog korona krize nisam htio da prihvatim bilo kakvu ponudu, zato što su klubovi možda imali problema. Cijenim sebe, mogao sam i dalje igrati u top klubovima, ali nisam htio da prihvatim bilo šta. Zbog toga sam se odlučio doći u Emirate. Naravno, ponuda Sharjaha je bila fantastična. S druge strane, gledao sam i na to da imam puno više vremena za porodicu, za koju možda posljednjih godina nisam imao previše vremena zbog putovanja i utakmica svugdje po svijetu. Igrao sam u najboljim klubovima svijeta (Lyon, Roma, Juventus, Barcelona…), u skoro svakoj najboljoj ligi svijeta”, riječi su Miralema.

  • Pjanić otkriva da mu je ispunio sve snove, a da mu ostaje još da se sa Zmajevima plasira na EURO.

    “Ispunio sam skoro sve snove, ostaje mi samo da prvi put odem sa BiH na EURO. Nadam se da ćemo se prvi put kvalificirati na Evropsko prvenstvo. Za to se mora poklopiti puno stvari. Ali naša ekipa je pokazala dobre stvari u posljednjoj Ligi Nacija.”

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,