Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Minimalan poraz na Koševu: Fudbaleri Slobode primili gol u sudijskoj nadoknadi

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva rezultatom 1:0 su savladali Slobodu u susretu 17. kola Premijer lige BiH

Fudbaleri Slobode u jednom od derbija 17. kola Premijer lige BiH gostovali su kod ekipe Sarajeva, sa kojom se bore za plasman na evropsku scenu. U duelu ova dva tima u prvom dijelu sezone, Sarajevo je kao gost slavilo u Tuzli sa 2:1, a Sloboda je danas došla sa željom da se Sarajevu revanšira za tu utakmicu.

Imala je Sloboda pravo da se danas nada uspjehu, s obzirom na to da je u solidnoj formi i da je kroz cijelu sezonu bila vrlo tvrd orah svim protivnicima za “slomiti”. Tako je bilo i danas na Koševu, gdje Sarajevo ove sezone ionako ne igra dobro.

Bila je utakmica od početka baš onakva kakva je bila očekivana, Sarajevo je pokušavalo da napadne i imalo je posjed lopte na svojoj strani, dok je Sloboda priliku čekala iz brzih kontranapada, pritom se disciplinovano braneći.

U prvom poluvremeni Sloboda je prijetila preko Osmića i Predragovića ali se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 0:0.

U drugom poluvremenu Sarajevo se mučilo da stvori šanse i kad je Sloboda igrala otvorenije, a naročito je teško bilo domaćinu igrati u periodu kada se gostujući tim dodatno zatvorio.

U sudijskoj nadoknadi Cmiljanić je glavom zatresao mrežu gostiju za veliku radost Sarajeva i veliku pobjedu bordo tima.

U narednom kolu fudbaleri Sarajeva gostuju u Širokom, dok crveno-crni na Tušnju dočekuju ekipu Željezničara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje