Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milenko Bošnjaković se vratio u FK Tuzla City

Preuzmite sliku

U prostorijama FK Tuzla City predstavljen je Milenko Bošnjaković, novi šef Stručnog štaba te Samir Muratović, sportski direktor ovog kluba.

Bošnjaković će u narednoj sezoni voditi Plave, nakon što je istekao Ugovor dosadašnjem treneru Mirzi Varešanoviću.

– Vratio sam se kući, u moju rodnu Tuzlu i jako sam sretan zbog toga. Ne samo da sam se vratio u svoju Tuzlu nego i u svoj klub u kojem sam proveo četiri sezone, i koji sam uvodio iz najnižeg ranga do Prve lige FBiH – kazao je Bošnjaković na predstavljanju.

Njegovi asistenti će ostati isti kao i kod Mirze Varešanovića, pa će Stručni štab uz Bošnjakovića činiti Samir Adanalić, Selver Ahmetović, Mirsad Dedić i Jasmin Zahirović.

S druge strane sportski direktor Samir Muratović, inače bivši reprezentativac BiH, nakon što je posljednjih nekoliko sezone radio kao skaut u Sturmu iz Graza, odlučio je da prihvati poziv predsjednika Azmira Husića.

– Tu sam cijelo proljeće bio kao sportski savjetnik jer sam bio angažovan u Sturmu a sada sam ovdje. Smatram da smo angažovali kvalitetnog trenera koji je vodeći Zvijezdu 09 pokazao da zna svoj posao. Što se tiče igračkog kadra, razgovarat ćemo prvo sa igračima kojima je istekao ugovor a onda i sa potencijalnim pojačanjima. Naša je želja stabilizacija kluba i da više nikada ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak – kazao je Muratović.

Pripreme za novu sezonu počinju 10. juna, objavljeno je na zvaničnoj web stranici FK Tuzla City. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje