Subota, 28. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

258

OPORAVLJENI

5

UMRLI

4
Preuzmite sliku

Milenko Bošnjaković odlučio prekinuti šutnju: Facebook statusom otkrio zbog čega je raskinuo sa crveno-crnima

Milenko Bošnjaković odlučio je prekinuti šutnju i progovoriti o pravim razlozima zbog čega je napustio klub sa Tušnja

Bošnjaković je novu sezonu BH Premijer lige 2019/2020 počeo angažmanom u Tuzla Citiyju sa kojim je dobrim rezultatima plave pozicionirao u vrh tabele. Međutim, klub iz Simin Hana napustio je u 12. kolu te se priključio štabu fudbalskog kluba Sloboda.

Ipak, na iznenađenje simpatizera i navijača, Bošnjaković je raskinuo ugovor sa ekipom crveno-crnim nakon okončanja prvog djela prvenstva, te se nigdje nije oglašavao o razlozima odlaska, sve do danas kada je na svom Facebook profilu objavio šta ga je ponukalo da se raziđe sa ekipom, koja mu je kako je uvijek isticao “velika ljubav”.

Nakon Bošnjakovićevog odstupanja sa funkcije prvog čovjeka struke Slobode, tu ulogu je preuzeo Gradimir Crnogorac.

Status prenosimo u cjelosti: 

“E ovako je bilo.

Znamo da si se prihvatio teškog posla kao i mi, mi sa papirima i računima, ti sa ekipom razvaljenom neisplaćenim platama, štrajkovima i povredama. Pričat ćemo poslije Borca, mi ćemo o tvom radu donositi sud tek kad ti sklopimo ekipu s kojom ćeš ti obaviti pripreme, kojoj ćemo mi omogućiti redovne isplate”. Tako je i bilo. U nedelju je završena utakmica u Banjaluci, već sutra, u ponedeljak, sjeli smo da razgovaramo o nastavku saradnje. Od nas sedam, nas pet je čvrsto za nastavak saradnje, dva člana Upravnog odbora nisu za tebe”.

“Dva člana protiv mene? Vama puno hvala na podršci, ali ja toliko respektujem vas i Slobodu da ću se ja povući i na taj način osloboditi mjesto za novog trenera uz kojeg će biti i ta dvojica. Nema nafake ako ćemo nas šest vući u jednu stranu, dvojica u drugu. Za uspjeh svi trebaju vući u istom pravcu. Predloženo mi je da razmislim do petka, da je ipak većina za moj ostanak na klupi, da će se učiniti sve da i ta dva člana Uprave promjene mišljenje… Sjeli smo ponovo u petak, nisam promjenio mišljenje. Jesam li pogriješio? Pa naravno da jesam, ne radi se to tako. Briga te za onu dvojicu, klepiš Ugovor, po mogućnosti na duži rok uz famozni član “U slučaju otkaza ima se isplatiti”. Ali to već ne bi bio ja, ne mogu ja to. Ko su ta dva člana Uprave nisam pitao, razloge zašto su protiv mene znam. Je li moglo bolje i više bodova? Moralo je. Je li moglo manje? Sa Sarajevom zadnjih petnaest minuta sa Fejzićem na golu sa potrganim trbušnim zidom, bod u Mostaru kod jakog Veleža, Tuzla City sa igračem manje cijelo drugo poluvrijeme. Pa moglo je i manje.

Novoj Upravi, Gradi i njegovim momcima želim puno sreće u radu, mora i biće to sve u redu, kad imaš postene namjere, pošten nam, mora izaći na dobro. Ovi momci zbilja zaslužuju podršku. Moju, kao navijača, imaju”, napisao je Bošnjaković. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje