Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milan želi Aubameyanga, plan B je Edin Džeko

Preuzmite sliku

Ukoliko Milan ne uspije da dovede Pierrea-Emericka Aubameyanga, onda će, prema navodima italijanskih medija, njihova prva meta kao pojačanje u napadu za narednu sezonu biti bh. reprezentativac Edin Džeko, najbolji strijelac Rome ove sezone.

Vincenzo Montella, trener Milana jučer je imao trosatni sastanak sa novim direktorima Massimilianom Mirabellijem i Marcom Fassoneom, koji su preuzeli funkcije nakon preuzimanja kluba od strane kineskog investitora Yonghong Lija.

Tema sastanka u prvom redu bila je pronalaženje novog napadača koji bi zamijenio Carlosa Baccu. Više izvora ističe da je prva želja “rossonera“ Aubameyang igrač Borussije Dortmund, zato što je svoju karijeru počeo u omladinskom pogonu Milana.

Međutim, ako se taj plan ne realizuje mediji navoda da će se okrenuti Džeki, koji ima sjajnu sezonu u Romi i konačno se prilagodio Seriji A. Trenutno sa 25 pogodaka dijeli prvo mjesto na listi strijelaca, a u 46 takmičarskih utakmica ove sezone postigao je ukupno 35 golova.

S druge strane Roma očajnički želi prodati neku od svojih najvećih zvijezda kako bi uravnotežila svoje finansijske knjige, a Džeko bi mogao biti idealno rješenje, ukoliko postignu cijenu od najmanje 18 miliona eura za njega. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,