Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Michel Platini: Pogba nije velika zvijezda poput Messija i Ronalda

Preuzmite sliku

Još je rano porediti Pogbu sa Messijem i Ronaldom. Ne znam da li je Pogba fudbaler koji će u sezoni postizati po 50 golova poput pomenutog dvojca. Zvijezde su oni koji postižu mnogo golova, kazao je Platini

Jedan od najboljih francuskih fudbalskih asova svih vremena i aktuelni predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Michel Platini tvrdi da njegov sunarodnjak u dresu italijanskog Juventusa Paul Pogba nije vrhunska zvijezda, prenosi Anadolu Agency (AA).

  • platini-zabrinut1
  • Platini je za njemačku televiziju RTL izjavio da francuski veznjak Pogba nije na nivou svjetskih velikana Lionela Messija i Cristana Ronalda, te da broj golova koje postiže govore tome u prilog.

    „Još je rano porediti Pogbu sa Messijem i Ronaldom. Ne znam da li je Pogba fudbaler koji će u sezoni postizati po 50 golova poput pomenutog dvojca. Zvijezde su oni koji postižu mnogo golova. Pogba nije velika zvijezda. Zanimljivo je da je na meti kritika saigrača kada god pogriješi na meču“, kazao je Platini.

    Pogba je sa Juventusom ove sezone izborio novu titulu prvaka Italije i nastup u finalu Lige prvaka. U ukupno 38 odigranih utakmica postigao je 10 golova. Slovi za vrsnog veznjaka za kojeg se interesiraju najveći fudbalski klubovi današnjice, a ugovor sa Juventusom mu ističe 2019. godine.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,