Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messiju istekao ugovor s Barcelonom, od danas slobodan igrač

Preuzmite sliku

Jedan od najboljih fudbalera u historiji Lionel Messi slobodan je igrač, nakon što mu je u ponoć istekao ugovor s Barcelonom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Argentinac je imao važeći ugovor do 30. juna 2021. godine i nije produžio saradnju s katalonskim gigantom, zbog čega je postao slobodan igrač.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta u maju je potvrdio da pregovori s 34-godišnjim kapitenom Barcelone teku po planu, ali da klub i igrač još uvijek nisu postigli dogovor.

Argentinski napadač je u septembru prošle godine odlučio ostati još jednu sezonu u Barceloni kako bi ispoštovao ugovor, jer bi odlaskom iz kluba aktivirao klauzulu od 700 miliona eura.

Messi je ispoštovao ugovor sa katalonskim klubom i od ponoći je slobodan igrač koji može pregovarati s klubovima poput Paris Saint-Germaina i Manchester Cityja, koji su, prema medijskim navodima, pokazali interes za njegovo dovođenje.

Messi je u dresu Barcelone od 2005. godine odigrao 778 utakmica, te je postigao 672 gola i upisao 305 asistencija. Sa “Barcom“ je, između ostalog osvojio čak deset naslova šampiona Španije, četiri Evrope i tri svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,