Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Messi: Teško mi je, nisam bio spreman za odlazak iz Barcelone

Preuzmite sliku

Argentinski fudbalski as Lionel Messi napustio je Barcelonu nakon što je 21 godinu proveo u tom katalonskom klubu, a danas je kazao da mu je to izuzetno teško palo i da nije bio spreman na odlazak, javlja Anadolu Agency (AA).

Na posljednjoj konferenciji za novinare pred odlazak sa “Nou Campa“, Messi nije mogao sakriti suze pred trenerom Ronaldom Koemanom i saigračima koji su došli da ga isprate uz sve pehare koje je osvojio sa Barcelonom.

Podsjetivši kako je prošle godine želio otići iz Barcelone, Messi je kazao da je ove godine situacija drugačija jer je su i on i njegova porodica bili uvjereni da ostaju u Barceloni.

“Željeli smo ostati. Ne znam šta da vam kažem. Nakon 21 godine sa suprugom i troje katalonsko-argentinske djece odlazim iz ovog grada. Moram se oprostiti od svega. Teško mi je ovo nakon svega što sam prošao. Nisam bio spreman na odlazak“, kazao je Messi.

On je dalje kazao da je od prvog dana davao maksimum za klub. Dodao je da je imao spreman novi ugovor, ali da do potpisa nije došlo zbog novih pravila španske La Lige.

Na upit da komentira medijske navode da će karijeru nastaviti u francuskom PSG-u, 34-godišnji Messi je kazao da nikome ništa nije obećao, a da je razgovarao sa mnogima, uključujući i čelnike PSG-a.

Messi je tokom 17 sezona u seniorskom timu Barcelone odigrao 778 utakmica i postigao 672 gola. Osvojio je ukupno 34 trofeja i šest godina bio dobitnik Zlatne lopte (Ballon d'Or). (Foto: Reuters)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,