Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mersudin Ahmetović najbolji nogometaš Premijer lige BiH za sezonu 2018./19.

Preuzmite sliku

Napadač Fubalskog kluba Sarajevo Mersudin Ahmetović izabran je je za najboljeg igrača BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na Petoj manifestaciji izbora najboljih pojedinaca ligaških takmičenja Nogometnog saveza BiH za sezonu 2018/19.

U izboru su učestvoali kapiteni i treneri bh. klubova u svim kategorijama.

Prema očekivanju najviše nagrada otišlo je u ruke prvaku i pobjedniku Kupa BiH – FK Sarajevo. Nagradu za najboljeg trenera dobio je Husref Musemić, dok je najbolji golman u Premijer ligi član “bordo” tima Vladan Kovačević.

Najbolji strijelac u ovoj sezoni bio je Sulejman Krpić iz FK Željezničar.

  • U konkurenciji nogometašica najbolja igračica Premijer lige BiH je Selma Kapetanović (SFK 2000 Sarajevo), dok je priznanje za najbolju golmanicu uručeno Elmi Hurtić (FK Iskra, Bugojno).

    Nagradu za najboljeg futsal igrača drugi put uzastopno dobio je Mario Alagić (Mostar SG Staklorad), dok je njegov suigrač Stanislav Galić proglašen za najboljeg golmana.

    U omladinskoj “U19” konkurenciji za najboljeg igrača proglašen je Đani Salčin (SK Sarajevo), a za najboljeg golmana Jasmin Kršić (FK Željezničar).

    Nagradu za fair -play po drugi put je dobio FK Krupa, dok je priznanje za fair-play postupak uručeno nogometnom sucu Ameru Maciću.

    Manifestaciji je prisustvovala nogometna reprezentacija BiH, predvođena selektorom Robertom Prosinečkim, koja se u Sarajevu priprema za susrete protiv Finske i Italije u nastavku kvalifikacija za EP 2020.

    Selektor Prosinečki i kapiten Edin Džeko uručili su nagrade najboljem treneru i strijelcu Premijer lige.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje