Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Menadžer Vladana Kovačevića otkrio istinu: Reprezentaciji BiH želimo puno uspjeha u budućnosti

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija BiH okupila se danas pred predstojeće susrete Lige nacija, a pojavila se jutros informacija da golman Vladan Kovačević nije došao na okupljanje, a selektor “zmajeva” Ivajlo Petev je rekao da se mladi golman nikome nije javljao, a počele su i spekulacije da ima poziv u reprezentaciju Srbije.

Sve ovo demantovao je Franjo Vranjković, menadžer mladog golmana koji je poslao saopštenje na adresu Nezavisnih.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Mi, firsteleven ISM, športska agencija i menedžment agencija vratara Vladana Kovačevića/RKS Rakow izjavljujemo:

Vladan Kovačević se uopće nije trebao naći na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine

Pošto našu struku shvaćamo jako ozbiljno, pravovremeno smo informisali gospodina Vicu Zeljkovića, predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao i selektora, gospodina Ivayla Peteva, da je Vladan Kovačević odlučio ne odazvati se pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ako je to u aktuelnoj situaciji od strane spomenute gospode ignorisano, opet nije razlog javnosti davati izjave: “Kovačević se nije javljao“. Koliko god svi mi živjeli pod pritiskom javnosti i struke, imamo odgovornost jednom iskrenom pristupu i korektnom odnosu, sa svima, koji su dio svega, a to je najviše javnost, te na kraju sami navijači.

Ovdje nema mjesta, niti vremena bilo kakvim špekulacijama i nagađanjima, koja se trenutno šire u eteru. Pošto je mladi gospodin Vladan Kovačević prirodni Srbin, niti klub igrača, niti mi agencija igrača nemamo poziv reprezentacije Srbije i ako bi u aktualnom slučaju to bila nagrada najboljem vrataru Ekstraklase u Poljskoj.

Golman Vladan Kovačević i mi njegova agencija želimo reprezentaciji Bosne i Hercegovine puno uspjeha u budućnosti.”

Vezano | Šta slijedi poslije neopravdanog izostanka fudbalera sa priprema reprezentacije BiH?

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje