Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Memišević nakon poziva u reprezentaciju: Strpljenje se isplatilo, jedva čekam okupljanje

Preuzmite sliku

Kada je krenuo na popodnevni, drugi danas po redu, trening Groningena Samir Memišević nije ni slutio kakve će sretne vijesti saznati.

Prije treninga tim menadžer ekipe pozvao ga je na kratki sastanak, gdje mu je saopštio kako je pozvan u fudbalsku reprezentaciju BiH.

Presretan sam zbog poziva i nemam šta puno reći osim da jedva čekam okupljanje. Drago mi je da mi selektor vjeruje i da je prepoznao moj rad, ali i moje strpljenje i želju da se u reprezentaciju nametnem svojim igrama. Ponavljam, jedva čekam okupljanje reprezentacije. Daću sve od sebe da opravdam poziv selektoru, ali i svim navijačima naše reprezentacije. – poručio je Samir Memišević za Reprezentacija.ba iz Groningena.

Memišević je ove sezone za Groningen odigrao 25 mečeva i postigao tri gola, a njegov klub se nalazi devetom mjestu holandskog šampionata.

Sa Zmajevima će se okupiti na Ilidži 18. marta kako bi se spremili za utakmice kvalifikacija za Euro 2020 protiv Armenije (23. mart Grbavica) i Grčke (26. mart Zenica). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje