Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Melbourn: Održan nogometni turnir bh. timova uz sevadah i ćevape (FOTO)

Preuzmite sliku

BH Centar Springvale pobjednik nogometnog turnira bh. timova u Melbournu.

Bosanskohercegovačka dijaspora u Melbournu je iskoristila protekli vikend i praznike za još jedno druženje. Naime, u subotu i nedjelju 4. i 5. aprila, u organizaciji Sportskog društva Đerzelez, održan 16. nogometni turnir bh. timova u Viktoriji.

Utakmice su odigrane u zapadnom dijelu Melbourna na stadionu Đerzeleza, koji ove godine obilježava 20 postojanja i rada.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa. Sa po dva tima su nastupili BH Centar Springvale (Heatherton United), KUD Dandenong (Springvale City) i Đerzelez (Balmoral FC), te Bosna Melbourne (Maribyrnong Greens) i Podrinje 11. juli Srebrenica sa po jednim timom.

U subotu su odigrane utakmice po grupama i u polufinale su se plasirali BH Centar Springvale, KUD Dandenong, Bosna Melbourne i Podrinje.

U finalnom meču ”BH Centar Springvale” je pobijedio ”Podrinje” rezultatom 9:3.

Nakon završene finalne utakmice u prostorijama Đerzeleza održana je mala svečanost i najuspješnijim igračima i timovima su uručeni pehari.

Za najboljeg golmana proglašen je Steve Ancevski (BH Centar), najbolji strijelac, sa 10 postignutih golova, je Ali Sanad (BH Centar), najbolji igrač turnira Armin Kerla (BH Centar), ekipa Đerzeleza je dobila pehar za fair-play, drugoplasirana ekipa Podrinje i prvo mjesto BH Centar Springvale.

Osim sporta, bilo je vremena za sevadah, nastup folklora, susret sa prijateljima i naravno neizbježne ćevape.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,