Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mehdi Benatia o bivšem saigraču: “Ronaldo nije normalan! Svi idu kući, a on u ponoć u teretanu”

Preuzmite sliku

Prošle sezone, u Juventusu, vraćamo se iz Bergama, skoro ponoć. Bili smo na klupi jer nas je čekala utakmica za dva dana. I čovjek mi kaže: Ajmo u teretanu, kaže Marokanac Benatia

Veliku je karijeru imao marokanski stoper Mehdi Benatia (32). Sezona u Romi, dvije sezone u Bayernu, dvije sezone u Juventusu… Godinu dana svlačionicu je dijelio sa jednim od najvećih pa nedavno i on ispričao jednu u nizu epizoda koje govore o tome koliki je profesionalac veliki Cristiano Ronaldo (34).

Juventus je gostovao u Bergamu kod Atalante. Cristiano i Benatia nisu igrali nego bili na klupi jer ih je Allegri odmarao za utakmicu Lige prvaka, piše 24sata.hr.

– Vozimo se busom, već je bilo oko 23 sata. Većina igrača spava. Dobijem sms. Poruka sa… Druge strane autobusa. Cristiano. ‘Šta ćeš raditi kad dođemo u Torino‘? Odgovaram: ‘Skoro je ponoć, idem kući. Zašto’? I onda objašnjenje: ‘Nismo se ni oznojili danas, moramo raditi. Ja ću u teretanu, ideš sa mnom’?! – smije se Benatia.

– Odgovorio sam mu što bi i bilo ko drugi: ‘Čovječe idem kući na kauč, pred televizor’. I… Na parkingu se svi razilazimo, svako svojoj kući, a Ronaldo: slušalice u uši i pravac teretana – priča Marokanac.

Benatia je tek naknadno bio oduševljen idejom velikog suigrača.

– Sjećam se kako sam u tom trenu pomislio ‘Ovaj stvarno nije normalan’! A zapravo sam imao sreće vidjeti kako radi jedan od najvećih i koliko je u životu žrtvovao zbog fudbala. Stvarno sam sretan što sam godinu dana živio uz atletu prema kojem od tada imam beskonačan respekt – rekao je Benatia koji od januara ove godine igra za katarski Al Duhail.

Sir Alex Ferguson je stoput rekao: ‘Vrjednijeg fudbalera i većeg profesionalca od Cristiana ja nikad ni prije, ni poslije njega nisam trenirao’. I bio je, kao i obično, 100% u pravu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje