Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mbappe se vratio treninzima samo 64 sata nakon završenog finala

Preuzmite sliku

Francuski napadač Kylian Mbappe se vratio treninzima PSG-a manje od tri dana nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva.

Mbappe je bio jedan od glavnih aktera nedjeljnog vrhunskog događaja protiv Argentine budući da je predvodio francuski povratak u regularnom vremenu s dva pogotka u 94 sekunde, a onda je zabio i u produžecima za izjednačenje 3:3.Njegov hat-trick na Svjetskom prvenstvu bio je prvi u finalima otkako je Sir Geoff Hurst također postigao hat-trick za Englesku 1966. godine protiv Zapadne Njemačke.

Po povratku u bazu za trening PSG-a Camp des Loges, Mbappe je rekao da se osjeća “bolje, bolje, bolje”. Očekuje se da će se danas pridružiti treninzima s ekipom, objavio je klub na društvenim mrežama.

Ovo je bila naporna sedmica za Mbappea jer je nakon povratka iz Katara u ponedjeljak bio prisutan na proslavi francuskog srebra koje je održano na Place de la Concorde.

Očekivalo se da će 24-godišnjak imati malo slobodnog vremena (procjenjivalo se na oko 10 dana) prije nego što se vrati klupskim aktivnostima.

Međutim, on se već vratio i nastojat će preboljeti svoju bol sa Svjetskog prvenstva ranim povratkom u redove francuskog prvaka.

PSG se vraća u akciju 28. decembra utakmicom protiv Strasbourga u Ligue 1.

Očekivalo se da će Mbappe propustiti ovu utakmicu zbog odmara nakon Svjetskog prvenstva, ali sada izgleda da bi napadač mogao nastupati za ekipu Christophea Galitera za sedam dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,