Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mbappe objasnio: Zašto sam izabrao PSG umjesto Reala?

Preuzmite sliku

Kylian Mbappe je protekle sedmice predstavljen kao novo pojačanje Paris Saint Germaina, iako se skoro cijeli prelazni rok povezivao sa Real Madridom.

On je postao drugi najskuplji fudbaler svijeta, budući da su Parižani Monacu isplatili 180 miliona eura – a 18-godišnjak je pojasnio zbog čega je izabrao PSG, a ne Real Madrid (za koji je jednom prilikom izjavio da simpatiše više od ostalih klubova).

“Veliki igrači prave velike rezultate u svojoj zemlji. Da sam napustio Francusku nakon samo šest mjeseci – bio bih vječna nada. Kada dođete u Pariz, u klub sa ambicijom da postane najbolji na svijetu – igrate u svim mogućim takmičenjima”, izjavio je Mbappe za Telefoot.

“Dat ću sve od sebe da napravim velike rezultate sa PSG-om. Igrati sa Neymarom je nešto nevjerovatno, PSG me interesovao – a Neymarov transfer tamo je samo dodatni motiv”, kazao je Mbappe, najveća tinejdžerska zvijezda današnjice.

Mbappe će tako sigurno biti starter PSG-a u svim takmičenjima, dok bi se u Realu morao da bori sa Baleom i Asensiom za svoju poziciju, uz već standardne Ronalda i Benzemu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,