Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Matematika je jasna nauka: Šta je potrebno Zmajevima da ovjere prvo mjesto u grupi?

Preuzmite sliku

Poslije tri odigrana kola u našoj grupi Lige nacija, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u sjajnoj poziciji budući da smo trenutno vodeća ekipa sa šest bodova iza Austrije sa tri, te Sjeverne Irske koja je bez bodova.

Stoga bi nam u posljednja dva kola u nekim kombinacijama i dva poraza mogla donijeti konačno prvo mjesto u grupi. Naime, budući da se gleda međusobni duel, do kraja se može desiti da sve reprezentacije završe sa šest bodova, a nama bi odgovarali porazi od Sjeverne Irske sa 1:0 ili 2:1, poraz od Austrijanaca sa postignutim golom, te trijumf Sjeverne Irske protiv Austrije.

Ukoliko Zmajevi savladaju Sjevernu Irsku u ponedjeljak na Grbavici, te tako dođu do devetog boda, onda bi neuspjeh selekcije Austrije u Belfastu, Zmajevima donio prvo mjesto u grupi kolo prije kraja. U slučaju da Austrijanci savladaju Sjevernu Irsku, u posljednjem kolu bi nam bio dovoljan poraz od gola razlike, ali uz postignut pogodak ili remi.

U slučaju da na Grbavici ne bude pobjednika, a Austrijanci budu poraženi od Sjeverne Irske u novembru, Zmajevi će kolo prije kraja biti prvi na tabeli. Uz remi na Grbavici i trijumf Austrije u Belfastu, Zmajevi ne bi smjeli izgubiti u posljednjem kolu u Beču. (Oslobođenje)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,