Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Marca tvrdi: Cristiano Ronaldo veoma blizu prelaska u Juventus

Preuzmite sliku

I nakon što je Portugal ispao sa Svjetskog prvenstva Cristiano Ronaldo je i dalje u centru svjetske pažnje.

Tema je njegov odlazak iz Real Madrida koji je najavio nakon osvajanja treće uzastopne titule Lige prvaka u maju.

Iako su se odmah pojavile priče kako ga žele PSG i Manchester United, ugledna Marca tvrdi kako najviše šanse za njegov potpis ima Juventus.

Ronaldo će početkom sezone već imati 33 i pol godine, a istakao je kako mu smeta što čelnici Reala sve češće i sve glasnije govore o njegovom nasljedniku, te je odlučio da je vrijeme za rastanak, tvrdi Marca.

Portugalac, koji je postigao 450 pogodaka u 438 utakmica u dresu Reala, je produžio ugovor prije godinu i po, a otkupna klauzula mu je postavljena na čak milijardu eura. No, Juventus bi ga mogao dobiti za deset puta manju cifru.

Staroj dami tih 100 miliona eura ne bi trebao predstavljati problem koliko sami Ronaldovi finansijski zahtjevi. Naime, on trenutno u Realu prima 21 milion eura godišnje, a od Juventusa traži 30. Ipak, kako Marca javlja, Juventus će na kraju i pristati na to.

Eventualnim transferom u Juventus sve tri strane bi bile zadovoljne. Real bi dobro unovčio nezadovoljnu ostarjelu zvijezdu, Juventus bi dobio igrača neophodnog za osvajanje Lige prvaka, a Ronaldo bi dobio platu kakvu mu niko nikada nije mogao ponuditi.

Sada nam samo ostaje da čekamo i da vidimo da li će Portugalac postati novi stanovnik Torina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje