Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Manijaci odali počast žrtvama masakra na tuzlanskoj Kapiji

Preuzmite sliku

U okviru posljednjeg, 33. kola Premijer lige BiH, na Tušnju je ekipa Željezničara slavila s ubjedljivih 3:0 (3:0) protiv Tuzla Cityja.

Strijelci za sarajevski tim bili su Sulejman Krpić u 22., Haris Hajdarević u 31. i Ermin Zec u 43. minuti utakmice.

U obostrano otvorenoj igri bez rezultatskog značaja, gosti su bili opasniji i imali su dosta prilika i za ubjedljiviju pobjedu, a nekoliko šansi propustili su i domaći nogometaši.

  • Ekipa Tuzla Cityja, koja je još prije dva kola osigurala ostanak u Premijer ligi BiH, igrala je rasterećeno, ali i pomalo komotno, pogotovo u odbrani, što su igrači trenera Amara Osima znalački kaznili.

    Na početku utakmice minutom šutnje odata je počast tuzlanskoj mladosti, nastradaloj prilikom granatiranja Tuzle 25. maja 1995. godine, kada je poginula 71 osoba, a blizu 200 je teže ili lakše ranjeno.

  • Odavanju počasti pridružili su se i članovi navijačke skupine Manijaci koji su na stadionu razvili transparent s natpisom “Ne zaboravi Kapiju“.

  • Podsjećamo danas su šef stručnog štaba F.K. Željezničar, Amar Osim i nekadašnji prvotimac tuzlanske Slobode, a danas ključni igrač Željezničara, Sulejman Krpić odali počast žrtvama masakra na Kapiji.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje