Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Manchester United u velikoj krizi, Arsenal već dugo nije bio bolji

Preuzmite sliku

U Engleskoj se večeras igra šest utakmica 15. kola Premier Lige. Najzanimljiviji meč će biti na Old Traffordu gdje će Manchester United ugostiti Arsenal.

Posljednjih godina često smo gledali Arsenal koji je igrao solidno, imao dobru ekipu, ali je uvijek nešto nedostajalo.

Da li to bila tvrdoglavost Arsenea Wengera, loša realizacija ili slabiji igrački kadar nije niti bitno. Trenutno Arsenal izgleda odlično, napadački briljantno i u današnjem susretu nemamo dilemu ko je u statusu favorita.

Manchester United je u velikoj krizi i to nije nikakva tajna. Jose Mourinho je na pragu otkaza, atmosfera u timu je narušena i jasno je kako sve polako odlazi u krivom pravcu. Uspije se Special One ponekad spasiti pogotkom u posljednjim minutama, ali to je sve premalo za ekipu kao što su Crveni đavoli. Trenutno osmo mjesto na tabeli Premierlige svakako ne oduševljava navijače Uniteda.

Za današnji dvoboj Mourinho ima još problema. Praktično mu je pola ekipe upitno ili načeto povredama. Sigurno neće biti Victora Lindelofa, Alexisa Sancheza, Ashley Younga i Marcosa Roja, a načeti ozljedama su Romelu Lukaku, Eric Bailly, Chris Smalling i Marcus Rashford.

Iako bi i s njima Manchester bio u dosta teškoj poziciji, bez njih Crveni đavoli teško mogu računati na pozitivni ishod.

Portugalski trener svjestan je da ga čeka težak susret, ali ne smije se zaboraviti kako je Mourinho najopasniji kada se misli da je najranjiviji.

“Ponovno ćemo biti u problemima s momčadi. Morat ćemo raditi neke promjene i kompenzacije kako bi izbalansirali momčad. Svejedno, kako god bilo, vjerujem da ćemo imati dovoljno snage i duha boriti se i pokušati doći do pobjede”, poslovično rezerviran bio je Mourinho.

Dok Portugalac ima problema, Unai Emery uživa na klupi Arsenala. Topnici su posljednji put poraženi u avgustu od Chelseaja, nanizali su impresivan niz, drže četvrto mjesto na tabeli i situacija već dugo nije bila ovako lijepa za Arsenal. Napadački Arsenal izgleda sjajno, pokazao je tu uostalom i u prošlom kolu protiv Tottenhama, a statistika kaže da nakon Manchester Cityja imaju najbolji napad lige.

Ima i Arsenal nekih sitnih problema s ozljedama pa je upitan nastup Mesuta Ozila i Shkodrana Mustafija, međutim više manje prva postava Arsenala trebala bi početi. Emery jako dobro zna kako bi ova utakmica protiv ranjenog Manchester Uniteda mogla biti presudna za Arsenalovu sezonu. Pobjedom na Old Traffordu došla bi konačna potvrda da ova ekipa vrijedi puno i da je napredak vidljiv.

“Očekuje nas zahtjevan susret u srijedu koji će potvrditi našu dobru formu ili nam reći kako moramo još više raditi. Teško je slaviti protiv Uniteda jer je to veliki tim sa sjajnim igračima. Motivacija je ipak velika, atmosfera će biti sjajna i očekuje nas uzbudljiva utakmica”, prenosi izjavu trenera Arsenala Sky Sports.

Susret je na rasporedu večeras u 21 sat. Prema kladionici Mozzartbet i kvoti od 2.55 koliko je ponuđeno za tip 1 odnosno pobjedu Manchester Uniteda, domaćini uprkos svim problemima predstavljaju blagog favorita. Na pobjedu gostiju koji prema analizama važe za favorita večeras Mozzartbet  je ponudio primamljivu kvotu od 2.70.

Također, treba spomenuti i podatak kako je u posljednjih pet utakmica između Manchester Uniteda i Arsenala na Old Traffordu bio ishod oba tima daju gol, a za ovaj tip kladionica Mozzartbet nudi kvotu od 1.53.

Kompletnu ponudu igara pred večerašnji okršaj Manchester Uniteda i Arsenala možete pogledati na ovom LINKU.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje