Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Malkočević: Ovo je dobro uštiman orkestar koji će najbolje da svira na Euru

Preuzmite sliku

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine treći put odlazi na Evropsko prvenstvo i učinit će sve da zemlju predstavi u što boljem svjetlu. Pokušat će u Engleskoj napraviti iskorak i plasirati se u četvrtfinale, istaknuo je selektor U-17 reprezentacije BiH Sakib Malkočević.

– Ovo je jedan dobro uštiman orkestar od kojeg očekujemo da najbolju muziku svira na Euru u Engleskoj. Neće biti lako, ali ako nam se neke stvari poklope možemo ostvariti plasman u četvrtfinale – kazao je Malkočević na pres-konferenciji u Zenici.

Ističe da je sam odlazak na Euro veliki uspjeh, podsjećajući da težak put do cilja.

– Naročito je bilo teško u prvom kvalifikacionom krugu u Makedoniji kada ekipa još nije bila formirana, ni dovoljno uigrana. Međutim iz utakmice u utakmicu, od okupljanja do okupljanja izgledali smo sve bolje. Kasnije smo u elitnom krugu ostvarili plasman na veliko takmičenje u veoma jakoj konkurenciji. Sve čestitke za ovaj uspjeh idu igračima, kolegi Zoranu Erbezu, mojim saradnicima u stručnom štabu, kao i ljudima iz NSBiH – izjavio je selektor.

Zoran Erbez, koji također ima funkciju selektora ovog tima, naglašava da ekipa ima kvalitet i da može odgovoriti svim izazovima.

– Protivnike smo analizirali. Dance dobro poznajemo, kao i oni nas. Jaka su ekipa i moraćemo biti na maksimumu u prvom kolu. Spremaćemo se utakmicu po utakmicu. Sada je u fokusu Danska, ali pratili smo i ostale protivnike. Nadam se da ćemo ostvariti naš cilj i proći grupnu fazu – kazao je Erbez.

Kapiten Ajdin Hasić je naglasio da u englesku “ne idu na izlet već da naprave dobar rezultat”.

– Atmosfera u ekipi je odlična. Djelujemo kao tim, kao porodica. Nadam se da možemo napraviti ono što niko nije do sada. Biće teško, ali mi smo pokazali da se možemo nositi sa svima. Pokušaćemo u prvom kolu protiv Danske da ponovimo igru iz prethodnog susreta kada smo ih pobijedili i nadam se da ćemo još jednom biti uspješni – ističe Hasić.

Reprezentacija BiH na EP-u u Engleskoj igra u grupi sa selekcijama Belgije, Danske i Irske. Prvi meč igraju 5. maja protiv Danske. Tri dana kasnije sastaju se sa Belgijom, a u posljednjem kolu 11. maja s Irskom. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje