Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Malkočević odabrao kandidate za Evropsko prvenstvo

Preuzmite sliku

Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević objavio je širi spisak od 25 kandidata za Evropsko prvenstvo.

„Na spisku su uglavnom igrači koji su nastupali u dva kvalifikaciona kruga. Nažalost samo osamnaest možemo povesti u Baku i to će biti oni koji su najspremniji i najkvalitetniji. Momci koji se ne nađu na konačnom spisku takođe imaju zasluge za plasman na Evropsko prvenstvo i sigurno je da su i oni dio tima. Neka im svima ovo bude motiv više, da još jače rade i da u budućnosti konkurišu i za juniorsku reprezentaciju“, rekao je Malkočević.

Na spisku se nalaze:

Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Nermin Hajdarević (Sloboda Tuzla), Saša Perić (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Nedim Hadžić (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Filip Vasilj (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Benjamin Mušija (Željezničar), Edis Smajić (Sloboda), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Demirel Veladžić (Sarajevo), Ergin Mehuljić (Sarajevo), Amar Beširević (Željezničar), Nikola Vuletić (Hajduk Split, Hrvatska), Milan Mirić (Partizan), Rijad Sadiku (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar), Amar Ragipović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (Željezničar), Luka Knežević (Široki Brijeg), Ahmed Buljubašić (Sarajevo), Filip Božić (OFK Beograd, Srbija), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Filip Dujmović (Zrinjski), Predrag Vladić (Partizan, Srbija).

Konačan spisak od 18 putnika za Azerbejdžan Malkočević će odrediti naredne sedmice nakon utakmica XXIV kola Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine.

Igrači će se okupiti 27. aprila u Trening centru NS/FS BiH u Zenici. (nfsbih.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje