Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mali pomoćni tereni stadiona Tušanj pod rasvjetom (FOTO)

Preuzmite sliku

Na sportskim terenima, tačnije na terenima za mali fudbal sa umjetnom travom, JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli dana 26. 04. 2016. god. u 20.15h u saradnji sa renomiramo tuzlanskom firmom “Arcade” d.o.o. Tuzla pustila je u rad savremeni sistem sportske rasvjete jednog od vodećih svjetskih proizvođača V – Tac.

Sistem se odlikuje izuzetnom energetskom štedljivošću, a preciznost novih reflektora doprinosi i zaštiti od svjetlosnog onečišćenja usmjeravajući emitiranu svjetlost na teren nogometnog igrališta. Tereni su pojedinačno osvjetljeni sa 12 visoko preciznih reflektora osiguravajući tako mogućnost održavanja trenažnih procesa, odigravanje malonogometnih utakmica i realizaciju rekreatvinih aktivnosti. Ovim korakom JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla još jednom je potvrdila visoke ambicije i dugoročnu orijentaciju na vrhunske sportske rezultate. Instalacija sistema rasvjete rezultat je zajedničkih zalaganja Grada Tuzla, JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla i “Arcade” d.o.o. Tuzla.

JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla je na malim pomoćnim terenima, za svoje korisnike, obezbjedila prosječnu osvijetljenost gdje je rasvjeta jednakomjerno pokriva svako područje terena za igru, uključujući uglove. I pored teške ekonomske situacije Ustanova svake godine nastoji svojim vjernim korisnicima obezbjediti optimalne uslove za korištenje sportskih borilišta. Kao što smo i naveli, veliku ulogu u realizaciji ovog projekta odigrala je firma „ARCADE“ d.o.o. preduzeće za projektovanje, inžinjering i montažu elektro-energetskih objekata koja je izvršavala svoje poslovne obaveze i subotom i nedeljom, kako bi zadovoljili rok izvršenja radova. Iskazali su svoju organizacijsku osposobljenost, tehničku opremljenost, ozbiljnost i kompetentnost te je na taj način omogućila uspješno izvršavanje svih obaveza poslovanja.

Pozivamo sve zainteresovane da dođu i posjete sportske teren stadiona „Tušanj“ i iskreno se nadamo da će biti zadovoljni, jer upolsenicima Ustanove nastoje zadovoljiti kriterij glavnog subjekta, a to su korisnici svih sportskih terena JU „Gradski stadion Tušanj“ u Tuzli, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje