Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

649

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Mali pomoćni tereni stadiona Tušanj pod rasvjetom (FOTO)

Na sportskim terenima, tačnije na terenima za mali fudbal sa umjetnom travom, JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli dana 26. 04. 2016. god. u 20.15h u saradnji sa renomiramo tuzlanskom firmom “Arcade” d.o.o. Tuzla pustila je u rad savremeni sistem sportske rasvjete jednog od vodećih svjetskih proizvođača V – Tac.

Sistem se odlikuje izuzetnom energetskom štedljivošću, a preciznost novih reflektora doprinosi i zaštiti od svjetlosnog onečišćenja usmjeravajući emitiranu svjetlost na teren nogometnog igrališta. Tereni su pojedinačno osvjetljeni sa 12 visoko preciznih reflektora osiguravajući tako mogućnost održavanja trenažnih procesa, odigravanje malonogometnih utakmica i realizaciju rekreatvinih aktivnosti. Ovim korakom JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla još jednom je potvrdila visoke ambicije i dugoročnu orijentaciju na vrhunske sportske rezultate. Instalacija sistema rasvjete rezultat je zajedničkih zalaganja Grada Tuzla, JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla i “Arcade” d.o.o. Tuzla.

JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla je na malim pomoćnim terenima, za svoje korisnike, obezbjedila prosječnu osvijetljenost gdje je rasvjeta jednakomjerno pokriva svako područje terena za igru, uključujući uglove. I pored teške ekonomske situacije Ustanova svake godine nastoji svojim vjernim korisnicima obezbjediti optimalne uslove za korištenje sportskih borilišta. Kao što smo i naveli, veliku ulogu u realizaciji ovog projekta odigrala je firma „ARCADE“ d.o.o. preduzeće za projektovanje, inžinjering i montažu elektro-energetskih objekata koja je izvršavala svoje poslovne obaveze i subotom i nedeljom, kako bi zadovoljili rok izvršenja radova. Iskazali su svoju organizacijsku osposobljenost, tehničku opremljenost, ozbiljnost i kompetentnost te je na taj način omogućila uspješno izvršavanje svih obaveza poslovanja.

Pozivamo sve zainteresovane da dođu i posjete sportske teren stadiona „Tušanj“ i iskreno se nadamo da će biti zadovoljni, jer upolsenicima Ustanove nastoje zadovoljiti kriterij glavnog subjekta, a to su korisnici svih sportskih terena JU „Gradski stadion Tušanj“ u Tuzli, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje