Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Maksimalan učinak Musemićevih izabranika: Tuzla City demonstrirao snagu protiv Posušja

Preuzmite sliku

Fudbaleri Tuzla Cityja rezultatom 4:1 su savladali ekipu Posušja u jedinoj utakmici današnjeg programa petog kola Premijer lige BiH

Fudbaleri Tuzla Cityja nastavili su sa sjajnim igrama na otvorenju nove sezone Premijer lige BiH. Nakon četiri odigrana meča, Tuzla City ima maksimalnih 12 bodova, a danas je na svom terenu sastav Husrefa Musemića demonstrirao snagu protiv Posušja.

Posušje je u prva četiri odigrana meča svim timovima napravilo određene probleme, a danas je bilo potpuno nemoćno, što dovoljno govori o snazi tuzlanskog tima, koji je zaista u vrhunskoj formi. Domaći su večerašnji duel riješili već u prvom poluvremenu, a izabranici Husrefa Musemića ofanzivno su otvorili meč i brzo došli do vodstva. Igrala se 10. minuta kada Džafić glavom zatresao mrežu gostiju, a samo pet minuta kasnije Nebeskoplavi su vodili rezultatom 2:0. Na asistenciju Džafića Čeliković također glavom trese mrežu nemoćnih gostiju. Do odlaska na odmor bilježimo i prečku Džafića kojom je potvrđena dominacija Tuzle i spokojan odlazak na predah.

Domaći tim je nastavio sa svojom punom boljom igrom od početka drugog poluvremena, te je vrlo brzo stigao i do trećeg pogotka, koji je dokrajčio goste. Nakon asistencije i ove sezone vrhunski raspoloženog Ajdina Nukića, mrežu Posušja zatresao je Sulejman Krpić, čime je izbio na vrh liste strijelaca sa tri postignuta gola.

Igrala se 64. minuta kada je Krpić postigao svoj treći pogodak u sezoni, a potom su šanse imali Mišić i Doffo, čiji su udarci bili neprecizni. Ipak, dominacija Tuzla Cityja pred domaćom publikom bila je evidentna, kao i činjenica da je ovaj tim još bolji nego je bio prošle sezone.

U 86. minuti, gosti stižu do počasnog gola, a pogodio je sa bijele tačke Luka Lučić. Interesantno, Lučić je tokom proljetnog dijela prošle premijerligaške sezone nosio upravo dres Tuzla Cityja.

No, nije ni tu bio kraj uzbuđenjima, jer domaćin postiže još jedan pogodak u samom finišu sudijske nadoknade. Nakon još jedne asistencije Nukića, mrežu gostujućeg tima zatresao je Adnan Džafić, kojem je to bio drugi gol na ovoj utakmici.

Promjena do kraja meča nije bilo, pa sada Tuzla City ima 12 bodova iz četiri odigrane utakmice, dok je Posušje nakon pet susreta ostalo na tri boda. Za razliku od ranijih utakmica, gdje je definitivno imalo za čim žaliti, večeras je Posušje nadigrano, što vjerovatno govori mnogo i o snazi Tuzla Cityja, koji izgleda sve bolje i bolje kako sezona odmiče.

Izabranici Husrefa Musemića u narednom kolu gostuju Zrinjskom i bit će to definitivno okršaj koji može mnogo toga odlučiti o borbi za sam vrh tabele, iako je rano iznositi takve ocjene nakon samo pet odigranih kola. S druge strane, Posušje gostuje Leotaru i pokušat će na sve moguće načine da ostvari pozitivan rezultat, kako ne bi već u ranoj fazi sezone došlo u tešku poziciju u borbi za opstanak. (Sport1.ba | Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,