Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Maksimalan prvenstveni učinak: Golom Beganovića Sloboda na Tušnju savladala Leotar

Preuzmite sliku

U 3. kolu M:tel Premijer lige BiH fudbaleri Slobode na stadionu Tušanj savladali su Leotar rezultatom 1:0 i zabilježili maksimalan prvenstveni učinak od tri pobjede u tri odigrana susreta.

Fudbaleri Slobode stižu do vodstva u samom uvodu utakmice. Jedan od fudbalera gostiju u 7. minuti susreta u kaznenom prostoru igra rukom, a sudija uz malo oklijevanja dosuđuje najstrožiju kaznu.

Dženis Beganović šutirao je sa bijele tačke, golman nakratko odbio loptu a Beganović u naletu lijevom nogom loptu šalje u mrežu za oduševljenje među navijačima.

Tokom prvog poluvremena fudbaleri Slobode su imali posjed lopte, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu ravnopravna igra na terenu. Ipak, posljednjih 15-tak minuta susreta Maksimović, Predragović Mujagić i društvo jurišali su po još jedan pogodak kako bi ovjerili treću prvenstvenu pobjedu ali rezultat je ostao nepromijenjen do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Navijači Slobode su složni u konstataciji da ne pamte bolji start prvenstvene sezone. Podsjećanja radi u tri odigrana susreta crveno-crni su zabilježili isto toliko pobjeda i sa maksimalnim učinkom od devet bodova zauzimaju lidersku poziciju na tabeli.

U narednom 4. kolu na Tušanj stiže Široki Brijeg dok će Trebinjci u premijernoj utakmici na svom stadionu dočekati Tuzla City. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje