Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Majka fudbalera priznala: Pa i ja mu kažem ‘Leo, igraš loše za Argentinu’

Preuzmite sliku

Niko više od njega ne želi za Argentinu osvojiti Svjetsko prvenstvo ili Copa America, ali kao majku me boli kada kritike pređu u vrijeđanje, kaže Messijeva mama, gospođa Celia Cuccittini

Pola kugle zemaljske misli da si u svom poslu najbolji u historiji, najbolji svih vremena, a rođena te majka kritikuje da nešto ipak radiš loše… Tako je najboljem fudbaleru na svijetu, Lionelu Messiju (32), piše 24sata.hr.

  • Gospođa Celia Cuccittini je majka Lea Messija koja je, nakon što je njen sin postao prvi fudbaler u historiji sa šest Zlatnih lopti, dala kratki intervju za CNN Radio u kojem je, među ostalim, rekla:

    – Kao cijeli svijet i mene Leo svaki dan iznova iznenađuje sa svime što postiže u životu. Presretna sam. Kako je sam rekao na dodjeli, ovo je nagrada kojoj se više nismo nadali. Mislili smo da je peta Zlatna lopta posljednja u njegovoj karijeri tako da je ova došla kao jedno zaista predivno iznenađenje – kaže gospođa Celia.

    Može i bez vrijeđanja!

    Mama Messi je govorila i o ‘otvorenoj rani’ u čudesnoj karijeri svojeg djeteta:

    – Naravno da mog sina ne mogu svi voljeti, ali kao majku me bole uvrede na njegov račun jer može se kritikovati i bez vrijeđanja, ponižavanja i ruganja. Cijela porodica zna da Leo ima određeni dug prema Argentini. Pa i ja mu sama govorim ‘Leo, loše igraš za Argentinu’! Ali, vjerujte mi, niko na ovome svijetu ne želi osvojiti Svjetsko prvenstvo i Copa America više od mog Lea – rekla je Celia Cuccittini.

    Ja sam mojoj majci govorio da me pusti na miru i kad bi po treći put pao isti ispit.

    Messi osvoji deset španjolskih naslova, četiri Lige prvaka, šest španskih Kupova i osam Superkupova, uzme tri evropska Superkupa i tri klupske svjetske titule, šest puta ga proglase najboljim na svijetu, zabije ‘sve golove ikad’, obori sve znane i neznane rekorde, zaradi puste milione, pola planete misli da je najbolji igrač koji je ikad hodao zemljom i onda mu majka kaže:

    – E moj sine. Neću ti se petljat’ u posao, ali… Ne radiš dobro. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,