Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Maestralni Edin Džeko: Pogledajte prelijep volej za pobjedu Rome u Torinu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Roma našeg Edina Džeke danas je otvorila novu sezonu talijanske Serije A. Ekipa koju s klupe predvodi Eusebio Di Francesco gostovala je na Olimpijskom stadionu u Torinu kod istoimene ekipe. Slavila je Roma u samoj završnici rezultatom 1:0.

Prvu priliku Roma je imala preko pojačanja iz redova Paris Saint-Germaina – Javiera Pastorea, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Već u narednom napadu serija driblinga Edina Džeke i lopta za Kolarova, ali srbijanski fudbaler pogađa stativu. Domaćin je do odlaska na odmor zaprijetio preko Rincona, a Roma preko Florenzija, ali golova nije bilo.

Nakon samo tri minute igre u nastavku zatresla se mreža Rome, ali je pogodak Falquea poništen zbog ofsajd pozicije. Romu je spasio VAR. U nastavku susreta priliku da upiše nastup u dresu Rome dobio je i Justin Kluivert, sin holandske zvijezde Patricka.

Roma je do pobjede došla golom u 89. minuti susreta, a pogodak vrijedan pobjede za Vučicu je postigao Edin Džeko. Justin Kluivert je asistirao, a Džeko fantastičan volej smjestio iz leđa golmana Torina. Ostalo je do kraja 1:0 za Romu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,