Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Maestralan debi novajlije: Nikola Leko u prvom susretu za Slobodu postigo tri gola

Preuzmite sliku

Prvenstvena pauza u M-Tel Premijer ligi BiH danas je iskorištena za odigravanje test susreta na stadionu Tušanj. Crveno – crni su na glavnom terenu ugostili ekipu FK Sloga Gornje Crnjelovo koju su savladali rezultatom 3:0 (0:0).

Bila je ovo dobra prilika za Mladena Žižovića da dodatno uigra tim, isproba kvalitete i formu novih igrača, te da se trijumfom podigne samopouzdanje ekipe. Šef struke Crveno – crnih protiv drugoligaša iz RS – a izveo je sljedećih prvih 11: Golubović, Jusić, Devedžić, Salihović, Omić, Kurtalić, Predragović, Dž. Beganović, Mujagić, Maksimović i Mišković.

U 12. minuti Abid Mujagić šutira iskosa pored gola gostiju, što je bila prva  prilika za Slobodu. Do odlaska na odmor gol Sloge pokušali su ugroziti Dženis Beganović i Robert Mišković, ali se mreža gostiju nije zatresla.

U drugom poluvremenu Žižović je priliku za igru dao i ostatku tima. Do kraja utakmice na tušanjskom travnjaku zaigrala je sljedeća postava: Kukić, A. Beganović, Avdić, Kurtalić, Islamović, Balić, Marković, Resić, Mehmedović, Leko i Alić.

Drugi dio meča otvoren je prilikom Kenina Devedžića koji je neprecizno šutirao iz neposredne blizine. Lopta je prošla kraj lijeve stative Sloge. Ipak, do vodstva Crveno – crni dolaze vrlo brzo. Igrala se 54. minuta kada je novi prvotimac Nikola Leko postigao svoj prvi gol za FK Sloboda. Sjajno je pratio igru, prihvatio jednu dubinsku loptu, zaobišao istrčalog golmana gostiju i bez problema poentirao.

Nova opasnost pred golom Sloge desila se u 63. minuti. Leko i Adi Alić dobro kombinuju, mladi napadač šutira pored gola. Samo minutu kasnije Leko ponovo pokazuje svoj široki repretoar ofanzivnih rješenja.

Ovoga puta veznjak prihvata loptu na dvadesetak metara, te je izvrsnim udarcem šalje u lijeve rašlje gostujućeg gola. Bio je to eurogol novog fudbalera Slobode.

U 72. i 73. minuti Crveno – crni su mogli postići i treći pogodak, ali udarce Vanje Markovića i Alića brani golman Sloge.

Svoju mrežu ipak nije mogao sačuvati u sudijskoj nadoknadi vremena. Bila je to munjevita akcija Slobode koja u prvi plan ponovo izbacuje Leku. Ovoga puta  veznjak je napravio prodor u šesnaesterac gostiju sa lijeve strane, te hladnokrvno plasirao loptu u mrežu Sloge za konačnih 3:0.

Nikola Leko je sa tri postignuta pogotka najavio da će u nastavku premijerligaške sezone biti od velike pomoći Crveno – crnim. Pobjeda nad Slogom došla je u pravi čas, a Sloboda pred sobom ima još sedam dana uigravanja uoči derbija sa Željezničarom koji se na stadionu Tušanj igra narednog vikenda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,