Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mađarska, Portugal i Island se plasirali u osminu finala, dva gola Ronalda (VIDEO)

Preuzmite sliku

Skupina F bila je najneizvjesnija je na Euru, a mnogi parovi osmine finala ovisili o tome kako će Mađari proći protiv Portugalaca.

U prvih 15 minuta nismo puno toga vidjeli od Mađara i Portugalaca, a u drugoj utakmici Johann Gudmundsson dalekometnim je udarcem u drugoj minuti zatresao stativu austrijskog gola. Ali, onda su u 19. minuti zabili i Islađani i Mađari.

Jon Dadi Bodvarsson je natrčao na loptu unutar kaznenog prostora i svladao golmana udarcem u donji lijevi ugao gola za 1:0 Islanda. Zoltan Gera je na drugoj strani opalio izvana i pogodio donji desni ugao za vodstvo Mađara te postao drugi najstariji igrač koji je zabio na Europskom prvenstvu. Gera ima 37 godina i 61 dan, a rekord drži Ivica Vastić koji je zabio s 38 godina i 256 dana.

  • madjarska-euro-2016
  • U 37. minuti Ari Skulason je vukao protivnika za dres u svom šesnaestercu te je Szymon Marciniak dosudio penal. Međutim, Aleksandar Dragović je s bijele tačke pogodio stativu!

    U 42. minuti Crtistiano Ronaldo je dobro ‘izbacio‘ Nanija po lijevoj strani, a ovaj je niskim udarcem poslao loptu u mrežu i vratio Portugal u život.

    Već u drugoj minuti drugog poluvremena Balazs Dzsudzsak je opalio iz slobodnog udarca, lopta se odbila od živog zida i prevarila golmana za 2:1 Mađarske. Međutim, samo tri minute kasnije Ronaldo je odlično petom s ruba peterca poslao loptu u  mrežu nakon centaršuta s desne strane! Ronaldo je ovim golom poslao i prvi igrač koji je zabio na četiri Eura u nizu.

  • ronaldo-portugal-euro2
  • Dzsudzsak je već u 55. minuti izjednačio! Ušao je s desne strane i lijevom nogom opalio s nekih 20 metara, a lopta je okrznula Nanija i prevarila golmana za novo vodstvo Mađarske!

    U 60. minuti Alessandro Schopf je napravio sjajan solo prodor i pucao unutar šesnaesterca. Hannes Halldorsson nije uspio obraniti šut, a lopta ulazi u gol za 1:1.

    Ronaldo u 62. zabija za novo izjednačenje sjajnim udarcem glavom nakon ubačaja s lijeve strane.

    Island u 94. minuti pogađa za 2:1 i pobjedu. Strijelac je bio Trautaston.

    Island – Austrija 2:1 (Bodvarsson 18’. Trautaston 90+4’ / Schopf 60’)

    Mađarska – Portugal 3:3 (Gera 19’, Dzsudzsak 47’, 55’ / Nani 42’, Ronaldo 50’, 62’)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje