Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Maccabi zaledio Marakanu: Zvezda u 90. minuti ostala bez grupne faze Lige prvaka

Preuzmite sliku

Na stadionu Marakana večeras je odigran revanš play-offa Lige prvaka između Crvene zvezde i Maccabi Haife, a gosti su prošli nakon što je meč završen rezultatom 2:2.

Zvezda je poražena u Izraelu s 3:2, ali je večeras na prepunom beogradskom stadionu imala 2:0, no ostala je bez Lige prvaka. Primila je jedan gol u nadoknadi prvog dijela, pa drugi u zadnjoj minuti regularnog vremena.

Kao i u prvom meču, dosta efikasno, dosta prilika, četiri gola, a očekivano se borba za grupnu fazu Lige prvaka vodila do samog kraja.

Najprije Pešić a potom i Mirko Ivanić u dva navrata sjajno pogađaju za prednost Crvene Zvezde od 2:0. Zvezda je na imala dva gola prednosti i u tim trenucima je bila učesnik grupne faze, ali Maccabi je uspio da zabije u nadoknadi prvog dijela. Prvo su gosti promašili penal, Borjan je odbranio Haziziju, ali u nastavku akcije loša reakcija domaće odbrane, na kraju Sundgren postiže pogodak uz veliku grešku Borjana.

Maccabi je imao dobre prilike u nastavku, tresla se i stativa Zvezdinog gola, da bi u 90. minuti Pavkov nesretno zatresao vlastitu mrežu, čime je Izraelce počastio grupnom fazom Lige prvaka, a brojne navijače Crvene zvezde bacio u očaj.

Benfica je ovjerila plasman u grupnu fazu nakon što je u revanšu razbila Dinamo Kijev s 3:0. U prvom meču Lisabonci su slavili s 2:0Viktoria Plzen je pobijedila Qarabag s 2:1 i tim rezultatom ukupnim izborila učešće u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja.

Žrijeb grupne faze Lige prvaka je u četvrtak nakon što se sutra odigraju i preostali revanši play-offa.

Zvezdi ostaje za utjehu nastup u grupnoj fazi Evropske lige, a u petak će saznati rivale.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje