Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lulić: Napustili smo teren uzdignute glave

Preuzmite sliku

Senad Lulić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine nakon sinoćnjeg poraza u finalu Kupa Italije od Juventusa, rezultatom 0:2, kazao je da su on i saigrači iz Lazija razočarani, ali da su teren napustili uzdignute glave.

Iako se finalna utakmica igrala na rimskom stadionu Olimpicu “stara dama“ je prezentovala moć i golovima Danija Alvesa u 12. i Leonarda Bonuccija u 24. minuti slavila, te osvojila nacionalni kup po treći put zaredom.

“Jedini pravi osjećaj koji imamo je razočarenje, jer smo izgubili finale Kupa, ali moramo naučiti iz ove utakmice. Mogli smo napustiti teren uzdignute glave nakon ovog poraza. Moramo se dići na noge i fokusirati se na nedjelju. Nema smisla da razmišljamo o tome ko je napravio greške, kao što je jasna činjenica da su oni iskoristili, a mi nismo šanse koje su nam se ukazale “, kazao je Lulić za klupski radio i dodao:

“Do sada smo imali odličnu sezonu, koja još nije gotova, tako da moramo nastaviti u istom ritmu. Naš cilj je izlazak u Evropu. Sada želimo završiti sezonu sa dva dobra rezultata protiv Intera i Crotonea kako bi ostali na četvrtom mjestu. Sezona nije završila ovim finalnom Kupa i bilo bi pogrešno da tako mislimo.“

Lazio je dva kola prije kraja Serie A na četvrtom mjestu sa 70 bodova i samo čudo može da ih spriječi da tu i ostanu, jer imaju četiri boda više od petoplasirane Atalante.

Lulić je ove sezone odigrao 34 takmičarske utakmice i postigao tri gola. U sinoćnjem finalu odigrao je svih 90 minuta, dok u dresu Juventusa nije bilo drugog bh. reprezentativca Miralema Pjanića zbog žutih kartona. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,