Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lukaku: Prelazak u United je savršena prilika

Preuzmite sliku

Belgijski napadač Romelu Lukaku (24) izjavio je da se nije dvoumio kada je dobio ponudu da iz Evertona pređe u Manchester United.

“Ko bi rekao ‘ne’ najvećem klubu na svijetu. Najboljem stadionu u Engleskoj, najboljim navijačima. Ovo je savršena prilika. Prilika koju sam čekao od djetinjstva. To je klub koji želi ponovo osvojititi ligu i biti dominantna sila”, izjavio je Lukaku.

Lukaku je prihvatio ponudu s Old Traforda, iako je imao sličnu od bivšeg kluba Chealsija. Istakao je da se nije dvoumio kada je stigao poziv te je izrazio zadovoljstvo što je dijelom historije kluba iz Manchestera.

“Uvijek sam govorio kako želim igrati za klub koji se takmiči za svaki trofej koji postoji. Mislim da United u ovom trenutku želi biti dominantan tim, dominantna sila. Sada je vrijeme da naporno radim, više nego ikada ranije”, kazao je Lukaku.

Lukaku je zabilježio 59 nastupa za reprezentaciju Belgije te u 23 navrata zatresao protivničku mrežu. U protekloj sezoni Premier lige, Lukaku je za Everton odigrao 37 utakmica i postigao 25 golova.

Manchester United je u subotu saopštio kako je postignut dogovor s Evertonom oko prelaska 24-godišnjeg Belgijanca na Teatar snova.

Iako u saopštenju nije navedeno o koliko vrijednom transferu se radi, engleski mediji su objavili da će Everton od prodaje Lukakua inkasirati 75 miliona funti (85 miliona eura).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje