Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lukaku: Mourinho me već napravio boljim igračem

Preuzmite sliku

 Romelu Lukaku je u svom drugom nastupu za Manchester United, tokom pripremnog perioda, postigao i prvi pogodak za novi klub. U klub sa Old Trafforda stigao je 10. jula za 85 miliona eura iz Evertona, ali kaže da ga je menadžer “crvenih đavola“ Jose Mourinho već napravio boljim igračem.

United je u drugoj kontrolnoj utakmici tokom turneje u Sjedinjenim Američkim Državama sa 2:1 savladao Real Salt Lake, a Lukaku je bio strijelac drugog pogotka.

“Mourinho zna šta mogu da donesem timu i on je neko ko me gura. I ja sam sebe guram naprijed, ali me on čini boljim igračem. Mislim da sam mnogo naučio od njega prošle sedmice i drago mi je što mogu da radim s njim“, kazao je Lukaku za zvanični internet stranicu Manchester Uniteda.

Belgijski napadač je dodao da je sretan zbog prvog gola u dresu novog kluba, te da se nada da će nastaviti u istom ritmu.

“Još uvijek ima puno posla, kao što znamo moram biti još bolji. Drago mi je što sam u Manchesteru, jer stvarno se vidi da je to veliki klub i to je izazov koji sam želio“, zaključio je Lukaku.

Prošle sezone Belgijanac je u dresu Evertona postigao 25 golova u Premier ligi. Tokom četiri sezone koje je proveo na Goodison Parku ukupno je odigrao 133 takmičarske utakmice i postigao 71 gol. Za nacionalni tim svoje zemlje nastupio je 57 puta uz 20 pogodaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje