Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Luka Modrić prelijepim golom srušio Tursku (VIDEO)

Preuzmite sliku

Modrićev gol je prvi Hrvatske na EP izvan 16 metara.

Turci su izveli prvi udarac na kišom okupanom Parku prinčeva, ali je Hrvatska brzo uzela loptu i krenula u prvu akciju. Darijo Srna je odlično ubacio s desne strane, Rakitić je u kaznenom prostoru pucao prema lijevoj stativi, a Ivan Perišić nije stigao loptu skrenuti u gol.

Igra se nakon toga prebacila na sredinu terena, a Turci su imali tek dva pokušaja iz daljine i nisu opasnije zaprijetili Subašiću.

Hrvatska je pojačavala pritisak kako se bližio kraj prvog dijela. Perišić je spasio loptu na lijevoj strani, prebacio za Modrića koji je ubacio. Turski golman je uspio blokirati tu loptu, ali je i odbiti tačno na nogu Milanu Badelju. Veznjak je snažno pucao, ali Babacan uspio obraniti.

  • luka-modric-hrvatska-slika
  • Kraj prvog poluvremena Hrvatska je dočekala s vodstvom. Sjajan je pogodak u 41. minuti postigao Luka Modrić. Selcuk Inan je nakon jednog ubačaja Rakitića loše raščistio, lopta je pala tačno na nogu Luki Modriću koji je šutirao iz prve s 25 metara. Udarac iz voleja punom nogom, snažan, a završio je u donjem lijevom uglu Babacanovog gola.

    Najveća zvijezda turske reprezentacije Arda Turan, kojeg i nismo previše vidjeli na utakmici je zamijenjen u 65. minuti, a umjesto njega je zaigrao Burak Yilmaz.

    Hrvatska je do kraja utakmice i dva puta pogodila prečku, Srna i Mandžukić bili su zamalo neprecizni.

    Skupna B: Hrvatska 1:0 Turska (Modrić).


    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje