Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Luda priča navijača ‘Vatrenih’: Iznajmili avion da idu na utakmicu, pa umjesto u Škotskoj, završili su u Češkoj

Preuzmite sliku

Hrvatski navijači iz Salija s Dugog otoka jučer su se zaputili u nevjerovatnu avanturu. Iznajmili su privatni avion i krenuli prema Glazgovu na utakmicu Hrvatske i Češke na Euru.

Kad su stigli u škotski zračni prostor došla je obavijest da ga moraju napustiti zbog pravila vezanih za koronavirus. Nakon toga u avionu je nastalo silno razočarenje, stigli su tako blizu, a zapravo su bili daleko od gledanja utakmice uživo, prenosi priču Gol.hr.

Avion su povoljno iznajmili preko češke agencije. Od silnog razočarenje na kraj pameti im je bio povratak u Hrvatsku pa su zamolili pilota da ih odveze u Prag i završili su u pivnici Flek u kojoj je nastao Hajduk.

‘‘Ulaznice smo već imali, bili smo ludi od sreće, to je jedna češka kompanija i dobili smo i popust, lakše je bilo s njima se dogovoriti nego s našim ženama da nas puste”, rekao je Sebastian Jagić Njare za Zadarski.hr pa dodao:

”Kad smo došli iznad Škotske, pilot nam je rekao da je upravo obaviješten da moramo napustiti škotski zračni prostor jer zbog pandemije oni nam ne dozvoljavaju slijetanje i dolazak. Čovječe, koje je to bilo razočarenje! Prvo, nećemo gledati utakmicu, a drugo, ‘ko će se od srama sad vratiti i utakmicu gledati iz Zadra? Iz Zemunika možda? Hahaha, to nije dolazilo u obzir.”

”A, razmišljali smo u zraku, u avionu, gdje da kažemo pilotu da nas vozi. I odlučili smo pitati dozvolu za ulazak u Češku. I evo nas u Pragu, tu smo gledali utakmicu, s češkim navijačima, haha, svašta se nama izdogađalo, ali izabrali smo Prag zbog kultne pivnice, Flek, gdje je osnovan Hajduk, tamo smo odlučili gledati utakmicu. A pilotu je bilo ok, on je ionako iz Praga došao po nas jutros u Zemunik”, rekao je strastveni navijač Hrvatske.

“Nije mala stvar skupiti tolike šolde i namoliti žene da nas puste. I onda ne možemo na utakmicu. A mi smo strastveni navijači. Neka, evo nas u Pragu i sada nam je odlično – kazao je nakon utakmice 28-godišnji Saljanin Sebastian Jagić Njare.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje