Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Louis Van Gaal u programu uživo objavio da boluje od raka

Preuzmite sliku

Selektor Holandije i legendarni trener Ajaxa Louis Van Gaal gostovao je danas u jednoj emisiji na holandskoj televiziji te u njoj u programu uživo objavio da boluje od agresivnog oblika raka prostate te da se već neko vrijeme liječi i bori sa zloćudnom bolesti.

Van Gaal je već odradio 25 ciklusa zračenja, ali nije htio ranije objavljivati da se razbolio kako njegova bolest ne bi uticala na igrače tokom utakmica koje je nedavno vodio kao selektor. Nije poznato hoće li sada uzeti pauzu i odstupiti s pozicije selektora ili planira ostati selektorom te za sedam mjeseci tamo voditi Holandiju.

Već je imao peh s kukom, sada je stanje puno ozbiljnije

Podsjetimo, nedavno je Van Gaal bio odsutan iz reprezentacije zbog zdravstvenih razloga, ali tada u pitanju nije bio rak. 70-godišnjak je povrijedio kuk u nedjelju navečer kada je pao s bicikla. To se dogodilo kada se s ekipom nakon treninga vraćao u hotel.

Operacija nije bila potrebna, ali je bio ovisan o štakama ili invalidskim kolicima. Dogodilo se to pred odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu za SP u Rotterdamu protiv Norveške.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,