Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ljute Fukare a ljut je i Husić: Psovke, vulgarni povici i uvrede nakon Drine razlog odlaska igrača u svlačionicu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon što je glavni sudija na utakmici između Slobode i Sarajeva Dragan Skakić označio kraj meča, umjesto tradicionalnog pozdrava sa navijačima i publikom, igrači su se zaputili prema svlačionici, što su navijači ispratili zvižducima.

Ovakav gest koji je bio isključivo na zahtjev predsjednika FK Sloboda Azmira Husića, izazvao je bijes kod navijača na stadionu koji su 15 minuta nakon susreta svoje ljubimce pozivali da izađu napolje kako bi se s njima pozdravili, međutim, to se nije dogodilo.

Nakon meča na pitanje novinara zbog čega se igrači nisu pozdravili sa publikom, trener Husref Musemić je kazao da nije upoznat o čemu se radi.

Nekolicina najvatrenijih navijača koja se nalazila na sjevernoj tribini došla je pred kapiju stadiona Tušanj kako bi dobili objašnjenje ignorantskog postupka fudbalera Slobode.

Ko i zbog čega im je uskratio da se pozdrave s igračima nakon pobjede koju je svaki iskreni navijač sanjao godinama? Sarajevo na koljenima, četiri gola u mreži bordo tima, nakon 12 godina izboren nastup u evropskim takmičenjima a izostalo je ”šlag na kraju” – zajednička pjesma i navijanje navijača i fudbalera.

Naime, uzrok svega bile su psovke i neprimjereni povici publike na stadionu upućeni fudbalerima, treneru Musemiću i predsjedniku Husiću nakon neočekivanog poraza od Drine rezultatom 0:2 na Tušnju, što je Crveno-crne zaustavilo u pokušaju da u posljednjem kolu u Mostaru osvojiti naslov prvaka države.

  • amir-izjava-slon
  • Nakon treninga, dan prije utakmice sa Sarajevom, imali smo sastanak na kojem sam rekao igračima da vjerujem u njih i u pobjedu protiv Sarajeva. Bio sam siguran da će ostvariti pobjedu. Također sam isključivo ja naredio da se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka povuku u svlačionice. Sve nas je jako zabolio poraz od Drine koji nismo očekivali ali nas je više zabolila reakcija zlih duša u publici koji su psovali igrače, trenera i mene kao predsjednika zbog poraza i nebuloznih konstatacija da je utakmica namjerno izgubljena“ – kazao je za medije Azmir Husić.

    Činjenica da su jučer najviše oštećeni oni pravi i iskreni navijači Slobode te publika koja aplauzom uvijek pruži podršku igračima bez obzira na rezultat.

    Oštećeni su i igrači koji su više od svega imali želju svoju radost nakon pobjede nad Sarajevom podijeliti sa najvjernijim navijačima koji zbog njih putuju stotine kilometara, trpe batine od policije, prave sjajnu atmosferu na Tušnju i daju sve kako kažu za svoju svetinju da bi bila tu gdje sada jeste.

    Kada jedan navijač napravi problem na gostovanju ispašataju svi, ili kada jedan navijač ubaci baklju u teren ispašta klub i skupo plaća nepotrebne kazne Nogometnom savezu BiH. Tako je bilo i jučer. Zbog onih koju su psovali predsjednika, igrače i trenera nakon poraza od Drine ispaštao je cijeli stadion.

    Naredbu da se nakon meča igrači povuku prema svlačionici izdao je čovjek koji je u klub sa Tušnja „nezvanično“ uložio blizu 2 miliona KM vlastitih sredstava. Čovjek koji je „natjerao“ strukture Grada Tuzla da iz budžeta izdvoje skoro deset puta više novca nego je to ranije bio slučaj, čovjek koji je spasio Slobodu od gašenja a potom je ekspresno doveo u vrh bh. fudbala.

    Čovjek koji je omogućio da Sloboda nakon 12 godina izbori nastup u evropskim takmičenjima dok je za samo tri dana očekuje prva utakmica finala Kup-a Bosne i Hercegovine. Čovjek koji s vremena na vrijeme zapostavlja svoj milionski biznis u SAD-u da bi bio uz igrače na svakoj utakmici. Čovjek koji je sa svojih 16 godina pristupio Armiji Republike Bosne i Hercegovine i kao golobradi mladić stao u odbranu naše države. Čovjek koji uredno isplaćuje sve dogovorene plate igračima i stručnom štabu uz obećane premije. Čovjek koji navijačima obezbijedi besplatan prevoz i ulaz na važne gostujuće utakmice. Čovjek koji iz svog džepa plati kaznu zbog korištenja pirotehnike na stadionu. Čovjek koji je omogućio pripreme u Turskoj, mini pripreme u BiH…itd.

  • pero-ivetic
  • Vulgarni povici sa tribina nakon poraza od Dirne teško su pali i fudbalerima koji su više od svega željeli pobjedu u toj utakmici ali jednostavno dogodilo se poraz, ni prvi ni posljednji.

    Ruka nam ne treba kada pobjeđujemo, jer tada znamo da smo uradili dobru stvar, treba nam kada gubimo, da nas digne, da nam bude podrška. Ljudi su po prirodi takvi, dobri kada je dobro, ali prave vrline se pokazuju kada je čovjeku teško. Užasan je osjećaj kada svaku utakmicu dajete svoj maksimum i ostavljate srce na terenu a onda vas u gradu zaustave i kažu vam da ste prodana duša, a samo mi znamo koliko nas je taj poraz teško zabolio. Jedan uspješan kolektiv čini jedinstvo u svakom trenutku i kada je dobro i kada je loše, oni koji smatraju da smo prodane duše i ne trebaju da se raduju uspjesima koje ostvarujemo. Ljubav prema klubu mora biti bezuslovna“ kazao je za Tuzlanski.ba Perica Ivetić.

    Kiks predsjednika Husića ako ga možemo tako nazvati naljutio je mnoge, isto kao što su Husića naljutile psovke i povici o izdaji nakon meča sa Drinom. U konačnici moglo bi se kazati Husić, Musemić, igrači i stručni štab VS publika i navijači rezultat 1:1.

    Predsjednik Husić je nakon pobjede nad Sarajevom izašao pred navijače kako bi im dao odgovor zašto su igrači umjesto da se pozdrave sa publikom krenuli ka svlačionici. To je također nakon meča pojasnio i u izjavi za RTV Slon.

    Niste samo vi plakali nakon Drine plakao sam i ja. Ovo što se dogodilo bilo je u interesu Slobode. Obećavam da će vam igrači u srijedu doći pred sjever pola sata prije početka utakmice“ kazao je Azmir Husić.

    U konačnici ostaje nada da se posljednja zbivanja neće odraziti na fudbalere i da će nas već u srijedu obradovati novom pobjedom pred punim stadionom Tušanj. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje